BORIS MAJLAT NOVI ŠEF ODELJENJA ZA VISOKOTEHNOLOŠKI KRIMINAL!

Autor:

Vesti

02.04.2024

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radi se o čoveku bez mrlje u karijeri.

BORIS MAJLAT NOVI ŠEF ODELJENJA ZA VISOKOTEHNOLOŠKI KRIMINAL!

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@TVSubotica

Vrhovna tužiteljka Zagorka Dolovac nedavno je imenovala tužioca Borisa Majlata za novog rukovodioca Posebnog odeljenja za visokotehnološki kriminal (VTK) u beogradskom Višem javnom tužilaštvu. Ova odluka usledila je nakon što se dosadašnji rukovodilac, Branko Stamenković, povukao sa tog mesta zbog drugih visokih funkcija koje obavlja u javnotužilačkoj organizaciji.

Boris Majlat je takođe tužilac iz redova VTK, gde je bio "kontakt tačka" za sve slučajeve napada, pretnji i ugrožavanja sigurnosti novinara. Majlat je poznat kao čovek bez mrlje u karijeri, priznat od strane tužilačke organizacije i međunarodnih institucija.

Tokom svoje karijere, Boris Majlat je postupao u predistražnim i istražnim postupcima u više desetina slučajeva vezanih za lica koja obavljaju poslove u oblasti javnog informisanja. Među njima su bili slučajevi vezani za redakcije N1, Nova S, Kurir, Studio B i Srpski telegraf.

Koristeći institut međunarodne pravne pomoći, Majlat je uspešno prikupljao dokaze o osumnjičenim licima koja su novinarima upućivala pretnje preko interneta. U više od deset slučajeva, postigao je osuđujuće presude za lica koja su vršila krivična dela na štetu novinara.

Boris Majlat je svoju karijeru započeo u Osnovnom tužilaštvu u Senti, gde je prvo postupao. Pre tri godine, prešao je u beogradski VTK, gde je nastavio da se ističe svojim profesionalizmom i predanošću pravdi.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading