TEMPERATURA U OKOLINI BORA SKORO NAJNIŽA U ZEMLJI! Evo šta to znači za potragu i šta može da se desi ako Danka ne bude pronađena uskoro!

Autor:

Vesti

27.03.2024

06:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčice nema već 17 sati.

TEMPERATURA U OKOLINI BORA SKORO NAJNIŽA U ZEMLJI! Evo šta to znači za potragu i šta može da se desi ako Danka ne bude pronađena uskoro!

Foto: Tanja valic, faceb

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13:45 sati u okolini Bora, a potraga za njom je u toku. Nakon njenog nestanka, u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me" (Amber Alert) namenjen hitnom obaveštavanju javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

U Boru je u ovom trenutku 6 stepeni, a temperatura neće biti viša od 14 stepeni i postoji bojazan da će dete upasti u hipotermiju.

Pedijatar Saša Milićević juče je apelovao da je veom abitno da se dete brzo nađe,  s obzirom na njen nerazvijen temoregulacioni sistem.

On je rekao da, ukoliko oko Bora nema snega, ne može doći do smrzavanja, ali da devojčica može da se prehladi i da dehidrira ako bude bila dugo bez vode. Napominje da nikao ne bi trebalo usled iznemoglosti da zaspi na mokroj travi ili lišću, jer bi to snizilo temperaturu njenog tela.

Foto: Društvene mreže

Danka Ilić

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči, visoka je oko 85 centimetara i u trenutku nestanka je nosila ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Na terenu su policija i vatrogasci, a u potragu su se uključili i građani. Njihove napore otežavaju nepristupačan teren i kiša koja je i jutros nastavila da pada.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je stigao u utorak kasno uveče u naselje Banjsko polje u Boru, rekao je jutros da dobrovoljci koji žele da se uključe u potragu to mogu da učine u koordinaciji sa policijom. Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je za Tanjug rekao da je više od 350 ljudi učestvovalo u potrazi, ističući težak teren prigradskog naselja.

Spasilac Gorske službe spasavanja (GSS) Danijel Aleksić je izjavio da su u potragu uključeni helikopteri, a da dronovi sa termovizijom pretražuju teren. Nakon toga će u potragu krenuti i spasilački tim, pretražujući svaki sektor koji do sada nije pretražen. GSS deluje u koordinaciji sa pripadnicima MUP-a, stavljajući na raspolaganje sve svoje resurse, uključujući dronove, pse tragače i ljudstvo, kako bi se pretražio što širi prostor.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading