DUBOKO ŽALIMO ZA IZGUBLJENIM ŽIVOTIMA: Ambasadori zapadnih zemalja uputili IZVINJENJE Srbiji zbog NATO bombardovanja!

Autor:

Vesti

23.03.2024

21:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U saopštenju se ističe da se danas sećaju i žale za izgubljenim životima nedužnih, ali takođe razmišljaju o zajedničkoj budućnosti sa Srbijom i tzv. Kosovom u evropskoj porodici naroda.

DUBOKO ŽALIMO ZA IZGUBLJENIM ŽIVOTIMA: Ambasadori zapadnih zemalja uputili IZVINJENJE Srbiji zbog NATO bombardovanja!

Foto: Tanjug/AP

Danas, povodom 25. godišnjice početka NATO agresije na SR Jugoslaviju, ambasadori Francuske, Italije, Nemačke, Norveške, Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije izneli su zajedničko saopštenje koje izražava duboko žaljenje zbog izgubljenih ljudskih života na tzv. Kosovu i u Srbiji.

Istovremeno, naglašavaju da operacija "Saveznička snaga" nije bila usmerena protiv naroda Srbije, već je imala za cilj zaustavljanje zlostavljanja civilnog stanovništva na tzv. Kosovu i sprečavanje humanitarne katastrofe.


U saopštenju se ističe da se danas sećaju i žale za izgubljenim životima nedužnih, ali takođe razmišljaju o zajedničkoj budućnosti sa Srbijom i tzv. Kosovom u evropskoj porodici naroda. Ambasadori podržavaju nalaženje rešenja za spor između Beograda i Prištine kao hitno pitanje evropske bezbednosti.

Partnerstvo za mirnu budućnost

Poseban naglasak stavljen je na saradnju Vojske Srbije sa NATO alijansom i evropskim partnerima, što je istaknuto kao način za zajedničko izgradnju mirne i stabilne budućnosti koju narodi zaslužuju.

Ciljevi operacije "Saveznička snaga"

U saopštenju se ističe da je operacija "Saveznička snaga" osmišljena s ciljem da se natera tadašnjeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije, Slobodana Miloševića, da prekine zlostavljanje civilnog stanovništva na Kosovu. Takođe, operacija je imala za cilj sprečavanje humanitarne katastrofe i omogućavanje izbeglicama i raseljenim licima povratak, uz obezbeđivanje pristupa humanitarnim organizacijama na Kosovu.

Ukazano je da je operacija pokrenuta nakon iscrpljenja svih političkih i diplomatskih sredstava kako bi se ubedio Slobodan Milošević da se opredeli za rešenje putem pregovora i za mir na Kosovu, u skladu sa zahtevima iz Rezolucije 1199 Saveta bezbednosti, uz podršku Rusije.

Ukupno, zajedničko saopštenje ambasada izražava duboko žaljenje zbog izgubljenih ljudskih života, ali istovremeno naglašava podršku budućem rešenju spora između Beograda i Prištine, te snažnu nadu u mir i stabilnost u korist naroda koji žive u Srbiji i Kosovu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (4)

Loading
Gradjanin

23.03.2024 21:51

Ni stida ni srama. Fuj. Lažovi. Nikada vam se ne treba oprostiti ni zaboraviti. Bombardovali ste porodilišta, bolnice, vozove, mostove ...... I sad imate obraza da kažete da nije bilo protiv naroda. Da vam je smetao Milošević našli bi vi način da ga likvidirate. U tome ste već vesti. Licemeri

Odgovori 24 1
Milosrdni andjeo

24.03.2024 08:38

Bolje bi bilo da cutite.

Petar

24.03.2024 15:29

Izvinjenje lažova?

Dragan

24.03.2024 18:06

ko njima veruje , sam je kriv kad ga sledeci put budu bombardovali . JA im neverujem i evo samo bih pitao ambasadore NATO drzava . ko je Bombardovao porodiliste u Beogradu ? ko je bombardovao CIVILNI VOZ u grdelickoj klisuri i pobio 17 Civila. ko je kasetnim bombama napao civilno stanovnistvo u NISU ? NATO i sad se kao pravdaju da nisu imali nista protiv drzavljana Srbije ! koga oni to pokusavaju da lazu ?