BOLNICA JE NJEGOV DRUGI DOM! Pomozimo malom Urošu da pobedi rak! Odmah ukucajte 742 i pošaljite na 3030!

Autor:

Vesti

21.03.2024

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored troškova bolničkog lečenja u inostranstvu, Urošu su neophodna sredstva i za putne troškove, kao i za medikamente i suplemente.

BOLNICA JE NJEGOV DRUGI DOM! Pomozimo malom Urošu da pobedi rak! Odmah ukucajte 742 i pošaljite na 3030!

Foto: Fondacija Budi human

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Uroša Matoševića (2017).

Uroš je rođen kao zdravo dete. Igrao se sa roditeljima, išao u vrtić i vozio trotinet. Međutim, problemi su nastali 2019. godine. Dete je često imalo temperature i početne stadijume bronhitisa. Povremeno se žalio i na bolove u stomaku. Redovno je vođen kod lekara, ali su govorili da je to normalno za dete u njegovom uzrastu. U oktobru se požalio da ga pecka dok piški, gde je odmah posle rezultata krvi i visokog CRP-a odveden na nefrologiju u Nišu.

Tu je hospitalizovan i lečen od upale bubrega.

Republika

Foto: Fondacija Budi human

Uroš Matošević

 

Mesec dana kasnije, dete po drugi put ima strahovite bolove u desnom kuku i biva prebačeno na hematologiju, gde vađenjem koštane srži konstatuju da dete ima tumor, što i kasniji skeneri dokazuju.

Roditelji su potpisali da se krene sa lečenjem hemioterapijom, bez prethodno odrađene biopsije, zato što je tumor već metastazirao u kostima i glavi i brzo se širi. Po svim dosadašnjim analizama doktori misle da je neuroblastom u pitanju.

Uroševi roditelji se nadaju da će uz pomoć svih dobrih ljudi dati šansu svome detetu da se leči u inostranstvu i tako poveća šanse da dete pobedi u ovoj životnoj borbi. Pored troškova bolničkog lečenja u inostranstvu, Urošu su neophodna sredstva i za putne troškove, kao i za medikamente i suplemente.

Zahvaljujući humanim ljudima Uroš je prikupio sredstva za lečenje i otputovao u Italiju gde je prva faza lečenja uspešno završena. Zbog prirode bolesti akcija se nastavlja.

Za Uroša, do pobede! Budimo humani!

 

Evo kako možete da pomognete

 

Upišite 742 i pošaljite na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-0000000555330-61

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-0054000042997-19

IBAN:

RS35160005400004299719

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading