1254 NA 3030! Potrebna pomoć malom Teodoru koji boluje od teške bolesti - BIO REANIMIRAN I DVA PUTA ŽIVOTNO UGROŽEN!

Autor: M.B.

Vesti

23.02.2024

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teodor Janošević - Borba "dečaka leptira".

1254 NA 3030!  Potrebna pomoć malom Teodoru koji boluje od teške bolesti - BIO REANIMIRAN I DVA PUTA ŽIVOTNO UGROŽEN!

Foto: Budi human

Teodor Janošević je neobičan dečak. Rođen je 23. marta 2008. godine u Beogradu, ali njegov životni put od samog početka nije bio nimalo lak. Prvih nekoliko meseci proveo je na intenzivnoj nezi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “Dr Vukan Čupić”, gde je reanimiran na rođenju i dva puta se našao u životnoj opasnosti.

Borba sa buloznom epidermolizom

Tokom boravka u bolnici, Teodoru je dijagnostikovana bulozna epidermioliza, retko i teško recesivno genetsko oboljenje. Ovo stanje je dovelo do oštećenja kože i sluzokože, a sa vremenom su se javili i mnogi drugi zdravstveni problemi poput anemije, stenoze jednjaka, neuhranjenosti i invalidnosti. Ono što ovu bolest čini posebno teškom jeste činjenica da je Teodorova koža toliko osetljiva da rane mogu nastati čak i prilikom najmanjeg dodira.

Borba svakodnevnih izazova

Teodorova svakodnevna rutina uključuje pregledanje i saniranje rana, kao i previjanje ujutru i uveče, kako bi se sprečile infekcije. Ovi tretmani traju između 3 i 6 sati, što dodatno naglašava koliko je Teodorova borba sa ovom bolešću zahtevna i iscrpljujuća.

Iako Teodor dobija određenu količinu preparata od države, to nije dovoljno. Potrebna su mu sredstva za preparate za previjanje, rehabilitaciju, lekove, suplemente, vitamine, antibiotske masti, opremu neophodnu za enteralnu ishranu, enteralnu hranu, fizikalnu terapiju, medicinska pomagala, lečenje i ostale troškove lečenja. Trenutno ne postoji lek za ovu bolest, ali se radi na terapiji koja bi ubrzala zarastanje rana.

Pomozimo Teodoru!

Teodorova borba je inspirativna, ali i izuzetno zahtevna. Da bismo mu olakšali život, možemo mu pružiti podršku na različite načine. Slanjem SMS poruke sa tekstom 1254 na broj 3030, možemo pružiti svoj doprinos i pomoći u sakupljanju sredstava za Teodorovo lečenje.

Teodor Janošević je primer hrabrosti i istrajnosti, i zajedno možemo biti deo njegove borbe protiv "dečje leptirske" bolesti. Hajde da budemo humani i pružimo mu podršku koja mu je preko potrebna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading