DRŽAVA ZA POLJOPRIVREDNIKE OPREDELILA 1,2 MILIJARDE DINARA: Prijave otvorene do 15. oktobra!

Autor:

Vesti

21.02.2024

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedine banke sa kojima je ministarstvo završilo postupak potpisivanja ugovora, već su počele sa prijemom zahteva i isplaćivanjem prvih kredita poljoprivrednicima.

DRŽAVA ZA  POLJOPRIVREDNIKE OPREDELILA 1,2 MILIJARDE DINARA: Prijave otvorene do 15. oktobra!

Foto: shutterstock

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ove godine subvencioniše najpovoljnije kredite za poljoprivredne proizvođače za koje je u budžetu opredeljeno 1,2 milijarde dinara, a rok za podnošenje zahteva je 15. oktobar tekuće godine, saopštili su iz ovog ministarstva.

Pravo na kreditnu podršku imaju fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici i pravna lica (zemljoradničke zadruge s najmanje pet članova, mikro i mala pravna lica).

Fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i preduzetnik može ostvariti pravo na kreditnu podršku pod uslovom da je ukupan iznos kredita do 6.000.000 dinara, a pravno lice pod uslovom da je ukupan iznos kredita do 18.000.000 dinara.

Fiksna kamatna stopa iznosi 3 procenta na godišnjem nivou, odnosno 1 procenat za fizičko lice sa prebivalištem koje je na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, odnosno koje je navršilo najviše 40 godina života u tekućoj godini, odnosno koje je ženskog pola i 0 procenata za nabavku đubriva.

Ovaj vid finansiranja namenjen je investicionim ulaganjima u novu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, za nabavku životinja, za razvoj ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva, investiciona ulaganja u novu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, kao i za nabavku hrane za životinje.

Pojedine banke sa kojima je ministarstvo završilo postupak potpisivanja ugovora, već su počele sa prijemom zahteva i isplaćivanjem prvih kredita poljoprivrednicima.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading