ŽELITE DA UZMETE KEŠ KREDIT? OVO MORATE ZNATI: Pažljivo pripremite dokumentaciju!

Autor:

Vesti

16.03.2024

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovi dokumenti su ključni za ocenu vaše kreditne sposobnosti i boniteta, te je stoga bitno da budu kompletni i tačni kako bi vaš zahtev za keš kredit bio uspešno procesuiran.

ŽELITE DA UZMETE KEŠ KREDIT? OVO MORATE ZNATI: Pažljivo pripremite dokumentaciju!

Foto: Profimedia, Pixabay.com

Kada se odlučite da aplicirate za keš kredit u banci, važno je da se pravilno pripremite za ovaj korak. Ključni deo pripreme je sakupljanje odgovarajuće dokumentacije koja će biti potrebna prilikom apliciranja za kredit.

Dokumentacija koja je potrebna varira u zavisnosti od vrste kredita za koji aplicirate. Za keš kredit, ukoliko ste zaposleni, biće vam potrebni sledeći dokumenti:

Potvrda o zaposlenju i visini primanja, rešenje o administrativnoj zabrani, potvrda o poreskoj prijavi, tromesečni izvod o prometu po računu, kao i overena izjava o prenosu plate ukoliko prenosite platu. Važno je napomenuti da se ovaj spisak odnosi na zaposlene, dok je odobravanje keš kredita nezaposlenima izuzetno retko.

Ovi dokumenti su ključni za ocenu vaše kreditne sposobnosti i boniteta, te je stoga bitno da budu kompletni i tačni kako bi vaš zahtev za keš kredit bio uspešno procesuiran.

Keš kredit za nezaposlene - retka mogućnost

Iako je u teoriji moguće da i nezaposleni dobiju odobrenje za keš kredit, u praksi se ovo retko dešava. Bankama je bitno da klijenti imaju redovna primanja kako bi bile sigurne da će kredit biti vraćen u predviđenom roku. Zbog toga, za nezaposlene je izazovnije dobiti odobrenje za keš kredit, i često se traže dodatni uslovi ili garancije kako bi se kompenzovalo odsustvo redovnih primanja.

Prilikom apliciranja za keš kredit, nezaposleni pojedinci se suočavaju sa dodatnim preprekama u procesu odobravanja kredita, te je važno da budu svesni ovih izazova pre nego što se upuste u ovaj proces.


Pre nego što odete u banku da aplicirate za keš kredit, bitno je da se dobro pripremite i obezbedite svu potrebnu dokumentaciju. Bez obzira da li ste zaposleni ili nezaposleni, prikupljanje tačne i kompletna dokumentacije ključno je za uspešno apliciranje za keš kredit. Budite svesni mogućih izazova koji se mogu pojaviti prilikom apliciranja za kredit, i budite spremni da pružite dodatne informacije ili garancije ukoliko je to potrebno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading