DOKLE VIŠE?! BEOGRAĐANIN OTKRIO NOVU PREVARU SA IZNAJMLJIVANJEM STANOVA! Detaljno objasnio ŠEMU prevaranata

Autor:

Vesti

16.03.2024

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovom slučaju, prevareno je osam osoba, od kojih su tri stranca.

DOKLE VIŠE?! BEOGRAĐANIN OTKRIO NOVU PREVARU SA IZNAJMLJIVANJEM STANOVA! Detaljno objasnio ŠEMU prevaranata

Foto: Shutterstock

Na popularnoj Instagram stranici "moj_beo_grad_" nedavno se pojavila upozoravajuća objava jednog Beograđanina koji je želeo da upozori ljude na prevarante koji pokušavaju da ih prevare prilikom iznajmljivanja stanova.

U objavi se navodi slučaj smišljene prevare sa izdavanjem stanova, gde su iste slike stana korišćene za različite lokacije, a potencijalni zakupci su upućivani da kontaktiraju preko Vibera jer je vlasnica navodno u Nemačkoj. Nakon što bi se izabranima obećao stan po povoljnoj ceni, tražena je uplata depozita ili polovine depozita kako bi se "rezervisao" stan. U objavi se ističe da je žena koja vrši prevaru veoma prijatnog tona, čak i dosadna, te da je teško poverovati da bi mogla biti prevarantkinja.

Nakon zaključenja dogovora oko uplate novca, osoba koja vrši prevaru traži ličnu kartu od zakupca, pri čemu se ispostavlja da je korišćena lična karta prethodne žrtve prevare. Ovakav način prevare je izazvao zabrinutost među građanima, posebno nakon nedavnog slučaja gde su mladić i devojka osumnjičeni za prevaru prilikom uzimanja depozita za izdavanje tuđih stanova.

Prema navodima, osumnjičeni su uzeli oko 300.000 dinara od prevarenih zakupaca, a Treće osnovno javno tužilaštvo podnelo je optužni predlog protiv njih. U ovom slučaju, prevareno je osam osoba, od kojih su tri stranca. Sumnja se da su osumnjičeni u dogovoru sa muškarcem J. P. na tekući račun devojke L. I. uplaćivali depozite za iznajmljivanje stanova na različitim lokacijama u Beogradu.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da se devojci produži pritvor, dok je muškarac u bekstvu i napustio je Srbiju, zbog čega je u potragu za njim uključen i Interpol. Ovaj slučaj je pokrenuo ozbiljnu zabrinutost među građanima Beograda, ističući potrebu za većom pažnjom prilikom iznajmljivanja stanova i oprezom pri uplatama depozita unapred.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading