ZBOG PREVISOKIH KIRIJA, BEOGRAĐANI IZNAJMLJUJU SUTERENE! Jedna devojka je otkrila šta vas sve čeka: Noću dolaze OVI LJUDI, ali to nije sve...

Autor:

Vesti

15.03.2024

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ipak, navodi, ima i dobrih strana!

ZBOG PREVISOKIH KIRIJA, BEOGRAĐANI IZNAJMLJUJU SUTERENE! Jedna devojka je otkrila šta vas sve čeka: Noću dolaze OVI LJUDI, ali to nije sve...

Foto: Shutterstock

Užurbani život u Beogradu zahteva smeštaj koji pruža mir i omogućava vam da se odmorite i pripremite za naredni dan. S obzirom na visoke cene stanova u glavnom gradu Srbije, mnogi mladi se opredeljuju za deljenje stana sa cimerima ili pak traže malu oazu mira u stanovima od 20 kvadrata, često smeštenim u suterenima.

Međutim, pre nego što iznajmite takav smeštaj, postoje neke stvari o kojima vam niko neće reći. Na primer, mogućnost neočekivane "posete" beskućnika ili problemi s nedostatkom signala za mobilni telefon.

Nakon sedam godina života sa cimerima, prilagođavanja tuđim potrebama, i tempiranju vremena - čak i kad je odlazak na spavanje u pitanju, stigla je i odluka - želim da živim sama.

Posle obilaženja stanova, koji su imali visoke cene, kao i troškove, dok većina čak nije ni izgledala kao na slikama koje su predstavljene na oglasima uz obrazloženje "pa nekada je tako bilo", došla sam i do suterena.

Odmah u startu nisam očekivala mnogo, ali otišla sam da vidim, jer "šta imam da izgubim", i iznenadila sam se. Iako je prostor bio mali, u njega je uloženo dosta truda i kreativnosti, te je sve imalo svoje mesto, i bilo je savršeno funkcionalno za jednu osobu - priča jedna stanarka za Telegraf.

Kada se opredelite za život u suterenu, vremenom ćete primetiti neke stvari koje postaju deo vaše svakodnevne rutine, iako vam niko na početku nije skrenuo pažnju na njih, navosi ona.

- Spremanje hrane. Ova svakodnevna radnja trebalo bi da funkcuiniše bez problema, ipak, kada živite u suterenu, neophodno je da otvorite dva prozora kako bi vazduh cirkulisao sve vreme i tako sprečite zadržavanje mirisa, ali i vlage - kaže i dodaje:

- Vlaga kao neprijatelj. Ako ne vodite račina, u najkraćem roku vlaga će se pojaviti. Zbog toga je neophodno da je bar jedan prozor otvoren stalno na kip.

Beskućnici. Ovo je potpuno neočekivano, ali dok silazite ka suterenu, koji je uglavnom prerađeni podrum, možete da naiđete na iznenadnog gosta. Nije retko da se beskućnici noću sklanjaju od hladnoće u zgradama koje nisu zaštićene interfonom. Tako sam ja jedne noći doživela scenu koju nikada neću zaboraviti. Nakon što sam legla da spavam, shvatila sam da mi je neko ispred vrati. Odmah sam ustala i pogledala o čemu se radi i ugledala čoveka koji je stajao u mračnom hodniku i gledao u vrata- verovatno nije očekivao da neko tu živi. Zamolila sam ga da ode, ali on se nije obazirao na to, te je ostao još par sati, dok sam ja pokušavala da pozovem policiju, ali onda je usledio još jedan problem:

Signal. S obzirom na to da živite u suterenu, postoji mogućnost da nećete imati signal u nekom trenutku, kao ja kada mi je stigao iznenadni gost . -

Ima i pozitivnih strana!

Ukoliko obratite pažnju na navedene detalje, možete garantovati svoj mir, čak i u skromnom prostoru. Takođe, kirija za ovakav smeštaj obično je pristupačna. Na primer, trenutna kirija koju plaća ova devojka iznosi 210 evra, dok su troškovi oko 3000 dinara.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading