REVOLUCIONARNA PRESUDA! Ani Marković sud vratio ZAMRZNUTE EMBRIONE tri godine posle smrti supruga! KRVNIČKI SE BORILA ZA NJIH!

Autor:

Vesti

12.03.2024

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srećna sam, ali ne u onoj meri u kojoj bih bila, da je sve ovo ljudski rešeno, kaže Ana.

REVOLUCIONARNA PRESUDA! Ani Marković sud vratio ZAMRZNUTE EMBRIONE tri godine posle smrti supruga! KRVNIČKI SE BORILA ZA NJIH!

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@PrvaTV

Beograđanka Ana Marković tužila je privatnu ginekološku kliniku jer posle smrti supruga nikako nije mogla da dobije kod njih zamrznute embrione, koji su joj pripali nakon sprovedenog ostavinskog postupka.

Posle niza različitih presuda i žalbi, od 2021. do danas, Viši sud je doneo konačnu odluku, da embrioni pripadaju majci - Ani, piše Kurir.

U avgustu 2023. Prvi osnovni sud presudio je protiv Ane i dodelio embrione privatnoj bolnici. Međutim, ona je uložila žalbu i predmet je u januaru ove godine vraćen na Viši sud, koji je pre nekoliko dana doneo konačnu presudu, u njenu korist.

- Srećna sam, ali ne u onoj meri u kojoj bih bila, da je sve ovo ljudski rešeno. Kada sam čula presudu, osetila sam neku vrstu olakšanja, kao da sam spasila decu od dželata. Radovaću se u potpunosti, ako mi se namesti u životu, i ako mi zdravlje omogući, da naše embrione i iskoristim - sa osmehom kaže Ana.

Ovo je prvi slučaj borbe za potomstvo, tačnije za zamrznute embrione, nakon smrti partnera u Srbiji, koji se završio u korist tužilje.

- Nakon što sam sa svojom pričom izašla u javnost još 2022. godine, javile su mi se žene, Tijana, Danijela i druge, koje su u istoj ili sličnoj situaciji. Sve one, ušle su u procese posle mene, a sada mi je drago što moju presudu mogu da koriste u svojim sudskim postupcima -  navodi zadovoljno Ana.

Nakon više godina mučenja i iscrpljujuće borbe, Ana svoje embrione sada planira da preseli u inostranstvo, samo što dalje od klinike u Beogradu, koja je želela, inače,  da ih spali.

- Onog momenta kad budem imala svu dokumentaciju, transportovaću embrione u kliniku u inostranstvu. Oni su se razvili, a sad treba da se prebace na suvom ledu, za to su potrebni posebni uslovi. Sve sam već ugovorila, to je transport koji košta više hiljada evra, ali nemam izbora. Ne želim da embrioni ostanu i dalje u ustanovi koja se grčevito borila da ih ne dobijem, kako bi ih oni spalili. Potrebno je da od klinike dobijem potvrdu o njihovoj ispravnosti, a ako budu odugovlačili, znaću da nešto kriju. Nadam se, ako sve bude kako treba, da ću u nekom trenutku moći da izvršim embriotransfer, pa da vidimo kako će moj organizam da reaguje. Svakako smo, zahvaljujući ovoj presudi, dobili šansu, moji embrioni i ja - objašnjava Ana.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading