AKCIJA POLICIJE U ZAJEČARU! Pripadnici MUP-a otkrili veliki broj prekršaja tokom vikenda

Autor:

Vesti

11.03.2024

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podizanje svesti o zimskoj opremi na Staroj planini.

AKCIJA POLICIJE U ZAJEČARU! Pripadnici MUP-a otkrili veliki broj prekršaja tokom vikenda

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sproveli su regionalnu akciju kontrole saobraćaja u Zaječaru tokom proteklog vikenda. Tokom ove akcije, ukupno je kontrolisano 157 vozača, a njih 55 je sankcionisano zbog prekršaja. Najčešći prekršaj koji je otkriven tokom akcije bio je prekoračenje brzine, pri čemu je kažnjeno čak 18 vozača.

- Policija je sankcionisala šest vozača i putnika koji nisu koristili pojas, dvojicu biciklista koji nisu imali ispravnu signalizaciju i biciklistu koji je vozio pod dejstvom alkohola, kao i troje pešaka koji su prelazili ulicu van pešačkog prelaza- piše u saopštenju MUP.


Podrška bezbednosti u saobraćaju

Pored sankcionisanja prekršilaca, pripadnici saobraćajne policije su tokom akcije delili flajere, pružajući podršku bezbednosti u saobraćaju. Flajeri su bili namenjeni kako pešacima, tako i vozačima dvotočkaša, a poseban akcenat stavljen je na njihovo bezbedno učešće u saobraćaju. Takođe, vozačima automobila naglašena je važnost korišćenja sigurnosnog pojasa, čime se direktno doprinosi smanjenju rizika od povreda u saobraćajnim nezgodama.

Podizanje svesti o zimskoj opremi na Staroj planini

U okviru ove akcije, na Staroj planini, vozačima su deljeni flajeri koji su se odnosili na neophodno korišćenje zimske opreme. Ova inicijativa ima za cilj podizanje svesti o važnosti adekvatne opreme tokom zimskih uslova vožnje, štiteći time vozače od potencijalnih neprijatnosti na putu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading