''NORMALNO JE DA LEKAR SKAČE PORODILJI NA STOMAK''! Srbija bruji o slučaju lažne patronažne sestre - OVE izjave su je odale da je prevarant! (FOTO,VIDEO)

Autor:

Vesti

07.03.2024

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Melisa se hvalila na društvenim mrežama na kojima je bila aktivna u deljenju saveta trudnicama i porodiljama, kako će mnogim ženama biti lakše na porođaju ukoliko prođu njenu ''školicu''.

''NORMALNO JE DA LEKAR SKAČE PORODILJI NA STOMAK''! Srbija bruji o slučaju lažne patronažne sestre - OVE izjave su je odale da je prevarant! (FOTO,VIDEO)

Foto: Printscreeen

Niz jezivih slučaja akušerskog nasilja podigao je Srbiju na noge, dok je ujedno i podiglo svest mnogima o tome šta to tačno podrazumeva, otkrivši time i sve veći broj žena koje su bile žrtve istog. Jedan takav slučaj ponovo je uznemirio javnost.

Reč je o lažnoj patronažnoj sestri, Melini Osmanović, koja je 2017. godine osnovala udruženje  "Klub beba, trudnica i mama" iz Niša, u cilju da buduće mame nauče sve o porođaju, ali i prilagođavanju svojoj ulozi nakon porođaja.

Melisa se hvalila na društvenim mrežama na kojima je bila aktivna u deljenju saveta trudnicama i porodiljama, kako će mnogim ženama biti lakše na porođaju ukoliko prođu njenu ''školicu'', odnosno edukaciju.

Sudeći po objavama, kao i viber grupi koju je napravila sa ženama, može se reći da je imala izuzetno dobro smišljen plan kako da prevari ove žene, budući da je išla do te mere da tvrdi kako je stručnjak u svom poslu, naglašavajući pritom da je zaposlena kao patronažna sestra u Kliničkom centru Niš, kao i da je radila i u poliklinici "Life Impuls", što je ova klinika demantovala beogradskim medijima. 

Ono što je mnogim ženama ulivalo poverenje i zbog čega nisu imali nimalo sumnje u kvalitet njenih usluga, je činjenica da su njene edukacije pohađali i brojni lekari, pedijatri, babice i ostali stručnjaci iz svoje oblasti. 

- Ja sam nailazila na njene objave koje su se delile i pročitala sam da vidim o čemu se radi. Nakon nekoliko njenih objava, nešto mi se tu nije svidelo i posumnjala sam u tu celu priču. Ona je imala do perfekcije razrađenu šemu, od sponzora, medija, čak je i porodicama slala promo materijale! - navodi za Republiku jedna od žena koja je prozrela Melisine namere, a čiji je identitet poznat redakciji.

Odale je bolesne izjave

- Bila sam šokirana nekim njenim izjavama, naročito nakon poslednjih tragičnih događaja koji su bili posledica akušerskog nasilja. Nakon njene izjave da je ''skakanje lekara po stomaku porodilje nešto najmormalnije, do toga da je vikanje na trudnice podrazumevana procedura'', digla mi se kosa na glavi i odmah mi se upalila lampica da tu nešto ne štima, te sam htela da proverim kakav je ona to stručnjak kad deli takve savete - dodaje naša sagovornica.

 

Lagala žene oko pomoći pri porođaju, slala im proizvode sa isteklim rokom trajanja

Sagovornica Republike je na osnovu navedenih razloga, nadležnim institucijama uputila i zvaničan mejl, strahujući da još neka žena ne nasedne na Melisine laži, a mi vam mejl prenosimo u celosti:

Melisa Osmanović je u ime humanitarnog udruženja "Klub beba, trudnica i mama" kao i instagram stranice  "web baby akademija za trudnice" od 2017. godine pribavljala materijalnu korist za sebe, lažno se predstavljajući kao medicinski radnik, a svih tih godina je vršila i "edukacije" žena o porođaju, a organizovala je i razne posećene događaje poput "Puzijade" u Delta planet centru u Nišu, kao i mnogim drugim gradovima Srbije, reklamirajući tom prilikom i mnogobrojne sponzore poput Ceptera, Benu apoteka, polikinike "Life impuls", ''Aqualab'' i mnogih drugih. 

Melisa je naplaćivala usluge "patronaže" i "edukacija", prema rečima žena 4.000 dinara, a na "edukacijama" su učestvovali brojni lekari.

Ona je takođe obećavala ženama i razne benefite u samom porodilištu u Nišu, kao i veze sa nadležnim lekarima.

Prilikom "edukacija" delila je, prema navodima mnogih žena, i proizvode sa isteklim rokom trajanja, a njeni saveti upućeni ženama su bili uslovljeni trenutnim sponzorom čiji proizvod je promovisala. 

Ona je odlazila i kod žena kući kao patronažna sestra, a mnogobrojne snimke možete pronaći na njenoj instragram stranici "Melly_kbtim" na kojoj je svoje usluge promovisala.

Melisa je održavala svoju lažnu ulogu fotografišući se redovno na klinici "Life impuls" u njihovoj oficijalnoj uniformi i to u dužem periodu, te se na slikama smenjuje i boja kose, kao i vidno drugačiji izgled zbog protoka vremena. Ona je ispod tih fotografija pisala "nurselife" ili "doctorslife" aludirajući na to da je medicinski radnik. Zaposleni na poliklinici "Life impuls" su prvo novinarima rekli da su samo učestvovali na "edukacijama" da bi nakon priloženih slika priznali da su je pustili da se slika tu, ali kako je to tako često radila i zašto su je pustili to da radi nisu navodili. 

Melisu su i južni mediji predstavljali kao pedijatrijsku sestru pa je tako na reklamama "Delta planet" tržnog centra i najavljivana kao i u mnogobrojnim člancima.

Jedna od gošći na njenom profilu koja je učestvovala na "edukaciji" kao defektolog govori da se Melisa jeste predstavljala kao pedijatrijska sestra, ali ona nije proveravala njeno zvanje jer se oslonila na sve lekare koji su pre nje na isti način sa Melisom sarađivali. 

Melisa je i sama na svom nalogu pre zvega priznala da nije završila škole za medicinskog radnika, već školu za veb dizajn kao i da je upisala vanredno neku školu, ali eto "ta škola sada shvatam nije priznata" kako kaže, međutim, ubrzo je dodala da njoj niko ne može da zabrani da "kupa tuđe bebe". 

 

 

Nakon što je shvatila da je otišlo predaleko, Melisa je počela da piše i govori kako nikada nije tvrdila da je pedijatrijska sestra niti medicinski radnik bilo koje vrste, već da je influenser koji pomaže majkama. 

U međuvremenu je skinula sa svog privatnog naloga iz biografije "pedriatic nurse" ali slike su i dalje tu, kao i članci, reklame, ali i svedočenja žena - stoji u mejlu.

Nadležna institucija je po dobijanju mejla kontaktirala sa našom sagovornicom, gde joj je rečeno da će uraditi sve što je do njih, uz obećanje da će slučaj biti predat dalje na isntraživanje nadležnom Tužilaštvu, kako bi se konačno stalo na put ovom zlu.

Kako nezvanično saznajemo, kroz Melisin kurs je prošlo približno 60.000 žena, ali je jedna bila dovoljna da joj zapečati sudbinu i nadamo se, zauvek zatvori vrata u ovoj struci.

Jedna od korisnica njenih usluga, Marija Stanković, tačnije, žena koja je kod Melise pohađala kurs, raskrinkala je Melisu Osmanović, a evo i na koji način.

Budući da je sumnjala, isto kao i naša sagovornica, na njeno obrazovanje, dala se u istraživanje o tome ko je, zapravo, žena koja se predstavlja kao patronažna sestra Kliničkog centra Niš. 

Nakon opsežnih istraživanja, kao i dosta poslatih mejlova na adrese raznih institucija, kako državnih, tako i privatnih, došla je do šokantnog otkrića. Klinički centar Niš se oglasio tim povodom oštro demantujući da je ona ikada bila zaposlena kod njih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading