HITNO SE POVLAČI "DORITOS" SA TRŽIŠTA! Stiglo dramatično upozorenje - sadrži sastojak koji za jednu grupu može biti POGUBAN!

Autor:

Vesti

25.02.2024

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi ljubitelji dobro neka obrate pažnju!

HITNO SE POVLAČI "DORITOS" SA TRŽIŠTA! Stiglo dramatično upozorenje - sadrži sastojak koji za jednu grupu može biti POGUBAN!

Foto: Shutterstock

Doritos povlači jedan od svojih popularnih proizvoda nakon što je otkriveno da sadrži neoznačeni sastojak koji bi mogao izazvati alergijske reakcije, izveštavaju strani mediji.

Agencija za standarde hrane (FSA) saopštila je da Doritos povlači svoj ukus "kiselkastog sira" jer soja nije navedena na spisku sastojaka. Tortilje su greškom upakovane sa Doritos Chilli Heatwave, koji sadrži soju, navodi Mondo.

Obaveštenje o povlačenju se odnosi na Doritos kiselkasti sir od 180 g koji se prodaje u Tesco-u i na pakovanje od pet kesica Doritos kiselkastog sira od 30 g iz Poundland-a, nije poznato da li će povlačenje uticati i na naše tržište.

Foto: Shutterstock

Čips Doritos

Podsećanja radi, nedavno je objavljeno i da se povlači 3 serije popularnog leka.

Kompanija Bayer d.o.o., nosilac odobrenja za stavljanje u prodaju leka Iberogast oralne kapi, tečnosti (9 biljnih preparata), na zahtev Agencije za lekove i medicinske proizvode (HALMED) sprovodi postupak privremene obustave primene i distribucije serija DR08202, DR08606 i DR08250 predmetnog leka.

Predmetni postupak se sprovodi na osnovu prijave sumnje na nedostatak u kvalitetu leka, koji se odnosi na rezultat van granice specifikacije tokom ispitivanja stabilnosti. Obustava će važiti do okončanja provere, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Nisu primljene nikakve sumnje na neželjene efekte u vezi sa serijama leka u pitanju. Na tržištu Republike Hrvatske postoje i druge serije ovog leka na koje suspenzija ne utiče, kao i drugi lekovi iz iste terapijske grupe.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading