"NE ZNAJU KAKO IM SE DECA PONAŠAJU U ŠKOLI" Polemika među Srbima, sve zanima JEDNO a profesori tvrde: Oni se TEŽE SNALAZE u životu

Autor:

Vesti

25.02.2024

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor S.S. primećuje da je tokom svoje karijere primetio značajan porast uticaja roditelja na rad pojedinih nastavnika, posebno kada je u pitanju ocenjivanje učenika.

"NE ZNAJU KAKO IM SE DECA PONAŠAJU U ŠKOLI" Polemika među Srbima, sve zanima JEDNO a profesori tvrde: Oni se TEŽE SNALAZE u životu

Foto: Shuttestock

Profesor S.S. iz Vranja, sa svojih 39 godina iskustva u nastavi, ističe da je ponašanje dece u školi direktno povezano sa njihovim kućnim vaspitanjem. On napominje da mala sredina omogućava nastavnicima da bolje upoznaju porodice učenika i da tačno znaju koje dete potiče iz koje porodice, dok su velike sredine često zagonetka i nepoznanica za sve uključene strane. Takođe, profesor naglašava da nije garancija da će deca obrazovanih i kulturnih roditelja automatski biti dobro vaspitana, te da je ključno da deca razvijaju poštovanje prema nastavnicima, radu i disciplini kako u školi, tako i van nje.

Upliv roditelja u rad nastavnika

Profesor S.S. primećuje da je tokom svoje karijere primetio značajan porast uticaja roditelja na rad pojedinih nastavnika, posebno kada je u pitanju ocenjivanje učenika. On ističe da se roditelji često mešaju u ocenjivanje, tražeći veće ocene za svoju decu, što može dovesti do narušavanja autoriteta nastavnika i štetiti deci. Naglašava da poklonjene ocene, umesto zasluženih, mogu negativno uticati na decu, navodeći ih da se oslanjaju na pomoć roditelja i teže prevazilaze životne prepreke.

Emotivan oproštaj od profesora S.S.

Učenici su profesora S.S. ispratili u penziju na veoma emotivan način, pokazujući duboko poštovanje prema njegovom autoritetu. Poruka urezana na poklonu za uspomenu jasno govori o uticaju koji je profesor imao na svoje učenike i ističe da će ih on zauvek inspirisati.

Na kraju, profesor S.S. ističe da je bitno biti strog, ali pravedan kako bi deca odrastala u dobre ljude, poštujući prave ljudske vrednosti. Naglašava da nastavnici treba da imaju slobodu da obavljaju svoj posao, za koji su školovani, dok je uloga roditelja da pravilno vaspitavaju decu.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading