UČENIK IZAZVAO PRAVU DRAMU U ŠKOLI: Ukrao otrovnu materiju iz kabineta za hemiju, pa je prosuo svuda po školskom dvorištu!

Autor:

Svet

23.02.2024

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U srednjoj školi u Patri juče se odvila prava drama kada je živa pronađena u školskom dvorištu, što je rezultiralo hitnom intervencijom specijalnih timova.

UČENIK IZAZVAO PRAVU DRAMU U ŠKOLI: Ukrao otrovnu materiju iz kabineta za hemiju, pa je prosuo svuda po školskom dvorištu!

Foto: shutterstock

Odmah je pokrenuta opsežna istraga nakon što je utvrđeno da je iz laboratorije nestala posuda puna ovog veoma toksičnog metala.

Nadležni su brzo reagovali, a specijalni timovi su stigli na lice mesta kako bi uklonili opasnost od toksične supstance.

- U toku je istraga, traženo je pisano objašnjenje direktora o tome šta se tačno dogodilo - ističu nadležni organi.

Postoje sumnje da je jedan od učenika uzeo posudu sa živom iz laboratorije, smeštene u kabinetu za hemiju i prirodne nauke, pri čemu je u dvorištu pronađen samo deo sadržaja iz posude.

- Istražićemo sve okolnosti ovog događaja - kako je došlo do toga, šta se tačno dogodilo i zašto. Određena količina žive je pronađena u dvorištu, a specijalni timovi su momentalno reagovali da je bezbedno uklone - navode nadležni u saopštenju.

Međutim, posuda sa živom još uvek nije pronađena, dodajući složenost situaciji.

Ovo podseća na ozbiljnost problema, imajući u vidu da je živa, iako korisna u domaćinstvu, medicini i industriji, izuzetno otrovna i može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme kod ljudi.

Njeno unošenje u ljudsko telo može prouzrokovati oštećenja organa, s posebnim naglaskom na osetljivost ćelija nervnog sistema. Očekuje se dalja istraga kako bi se utvrdili uzroci i preduzele odgovarajuće mere predostrožnosti kako bi se sprečile dalje posledice ovog incidenta u srednjoj školi u Patri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading