KONAČNO REŠENJE ZA RODITELJE U ZRENJANINU: Deca će biti na sigurnom i subotom!

Autor:

Vesti

24.02.2024

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka Kisić istakla je da je projekat važan jer pruža podršku roditeljima, omogućavajući im da budu sigurni u vezi sa boravkom njihove dece.

KONAČNO REŠENJE ZA RODITELJE U ZRENJANINU: Deca će biti na sigurnom i subotom!

Foto: Shutterstock

U Zrenjaninu će početkom marta započeti pilot projekat podrške roditeljima koji rade subotom. Ovaj projekat omogućiće deci da borave u vrtiću dok su roditelji na poslu, pružajući im sigurnost i društvo vršnjaka. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je saopštilo da je ovaj projekat rezultat Memoranduma o saradnji potpisanog između ministarke za brigu o porodici i demografiju Darije Kisić i gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure.

Podrška porodicama u Zrenjaninu

Ministarka Kisić istakla je da je projekat važan jer pruža podršku roditeljima, omogućavajući im da budu sigurni u vezi sa boravkom njihove dece. Ona je pohvalila zaposlene u vrtićima koji su podržali ovaj projekat i istakla da je grad Zrenjanin primer sprovođenja mera populacione politike. U ovom gradu, broj novorođenčadi se povećava iz godine u godinu, a posebno je važno istaći da ne postoji lista čekanja za upis dece u vrtiće.

Podrška države porodicama

Ministarka je naglasila da podrška države porodicama nikada nije bila veća, uz finansijsku podršku i subvencije za kupovinu prve nekretnine. Takođe, lokalne samouprave sprovode različite aktivnosti podrške porodicama, za koje je izdvojeno 400 miliona dinara kako ove, tako i prošle godine.

Unapređenje mera populacione politike

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je da je pilot projekat još jedan korak ka unapređenju mera populacione politike u ovom gradu te se zahvalio Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju na podršci. Pored toga, ministarka Kisić i gradonačelnik Salapura posetili su višečlanu porodicu u Zrenjaninu, koja ima četvoro dece, a ministarka je istakla da je puna kuća dece najveća sreća na svetu.

Ovaj projekat jasno pokazuje posvećenost Ministarstva za brigu o porodici i demografiju unapređenju uslova rada roditelja i podršci porodicama, dok istovremeno promoviše važnost populacione politike i podrške lokalnim zajednicama u podizanju broja novorođenčadi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading