POSKUPLJUJU I DIZEL I BENZIN! Objavljene nove cene goriva!

Autor:

Vesti

23.02.2024

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove cene biće na snazi do sledećeg petka 1. marta.

POSKUPLJUJU I DIZEL I BENZIN! Objavljene nove cene goriva!

Foto: pixabay.com

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine objavilo je danas nove cene goriva.

Kako je objavljeno, litar evrodizela će na pumpama koštati maksimalno 206 dinara, dok će benzin evropremijum BMB 95 najviše koštati 185 dinara za litar.

Ove cene biće na snazi do sledećeg petka 1. marta.

Ako poredimo sa prethodnim iznosima, i dizel i benzin su poskupeli za po dinar.

Cene goriva su, inače, pod kontrolom države kao i cena osnovnih životnih namirnica.

Podsećamo, Vlada Srbije usvojila je juče Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica kako bi se zaštitilo tržište, odnosno sprečile deformacije u formiranju cene brašna.

Ovim dokumentom propisane su cene za brašno tip T-400 glatko, u pakovanju do jednog kilograma, kao i cene za brašno tip T-500 u istom pakovanju, saopšteno je iz Vlade.

Maksimalna cena brašna tip T-500 i po novoj uredbi ne sme da prelazi 49,99 dinara po kilogramu, dok najviša cena brašna tip T-400 može da bude 54,99 dinara po kilogramu, predviđeno je novom uredbom koju je usvojila Vlada Srbije.

Maksimalne cene brašna ostale su iste kao i u dosadašnjoj uredbi.

Propisom je previđeno da su trgovci na malo koji prodaju prehrambene proizvode obavezni da u strukturi dnevne ponude svih vrsta brašna tip T-500 imaju najmanje jednu robnu marku brašna tip T-500 u pakovanjima do jednog kilograma, uključujući jedan kilogram, čija cena ne sme da prelazi pomenutu maksimalnu vrednost od 49,99 dinara.

Isto važi i za brašna tip T-400: „Trgovci na malo koji prodaju prehrambene proizvode obavezni da u strukturi dnevne ponude svih vrsta brašna tip T-400 glatko imaju najmanje jednu robnu marku brašna tip T-400 glatko, u pakovanjima do jednog kilograma, uključujući jedan kilogram, čija maksimalna maloprodajna cena ne sme prelaziti 54,99 dinara po kilogramu“.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading