NEZAPAMĆENI SKANDAL! Lavrova ostavili bez kerozina: Zbog sankcija nisu hteli u avion da mu sipaju gorivo, morao da se dovija!

Autor:

Svet

23.02.2024

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov, doživeo je nezapamćeni skandal tokom svoje nedavne latinoameričke turneje, nakon poseta Кubi i Venecueli.

NEZAPAMĆENI SKANDAL! Lavrova ostavili bez kerozina: Zbog sankcija nisu hteli u avion da mu sipaju gorivo, morao da se dovija!

Foto: Tanjug/AP Photo/Boris Grdanosk

Na putu ka ministarskom sastanku G20 u Brazilu, Lavrov je naišao na diplomatski incident koji je privukao pažnju javnosti.

Prema informacijama portala AeroTelegraph, operater aerodromskih usluga u Rio de Žaneiru odbio je zahtev za dopunjavanjem kerozina ruskom avionu tipa Il-96. Kompanija Vibra Energia izjavljuje da je donesena takva odluka zbog američkih sankcija koje onemogućavaju pružanje usluga letelicama ruske vlade.

Lavrov, koji je nameravao da se sastane sa predsednikom Brazila Luizom Inasijom da Silvom, bio je suočen sa neočekivanim izazovom. Pokušavajući da reši situaciju, razmatrana je opcija da se avion napuni gorivom brazilskog vazduhoplovstva, ali ni taj plan nije uspeo. Prema zvaničnoj verziji, vojska nije imala dovoljno goriva.

Na kraju, Lavrov je bio primoran da putuje za glavni grad Brazila kao saputnik u avionu ministra spoljnih poslova Maura Vieire. Ova neplanirana promena planova sigurno je izazvala iznenađenje i nezadovoljstvo, posebno s obzirom na važnost njegovog sastanka sa brazilskim predsednikom.

Šef diplomatije Rusije je uoči dolaska u Latinsku Ameriku izneo svoj stav o neuspehu pokušaja izolacije Rusije, ponovno optužujući Sjedinjene Američke Države za stvaranje haosa u svetu. Takođe, tokom poseta Venecueli i Кubi, Lavrov je izneo predloge o zajedničkom traženju pravde povodom konfiskacije imovine i najavio je novi ruski kredit za Кubu.

Ovaj incident na brazilskom aerodromu sigurno će dodatno produbiti tenzije između Rusije i SAD, stavljajući u prvi plan nesuglasice između dve velike svetske sile.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading