OVO SU NOVE CENE GORIVA! Ponovo poskupeo dizel

Autor:

Vesti

14.02.2024

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove cene goriva ove nedelje su stigle ranije zbog predstojećih praznika, i biće na snazi do sledećeg petka 24. februara.

OVO SU NOVE CENE GORIVA! Ponovo poskupeo dizel

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Sipanje goriva na pumpi

Od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštaće 205 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 184 dinara, saznaje "Blic Biznis".

Nove cene goriva ove nedelje su stigle ranije zbog predstojećih praznika, i biće na snazi do sledećeg petka 24. februara

Praktično, poredeći sa poslednjim cenama od petka 09. februara, dizel je poskupeo još 3 dinara, a litar benzina je jeftiniji za dinar.

Nafta u svetu u padu

Cene nafte pale su u azijskoj trgovini u sredu nakon što je američka industrijska grupa objavila da su zalihe nafte prošle sedmice porasle više od očekivanog i pošto su investitori obuzdali očekivanja o smanjenju kamatnih stopa od strane američkih Federalnih rezervi.

Fjučersi na Brent pali su za 11 centi, ili 0,13 odsto, na 82,66 dolara po barelu u 04:03 GMT. Fjučersi američke nafte West Texas Intermediate (WTI) oslabili su 3 centa na 77,84 dolara po barelu.

- Oporavak cena nafte prekinut je višom inflacijom u SAD-u od očekivane, što ima potencijal da odgurne ciklus smanjenja kamatnih stopa, rekao je vođa tima za energetski sektor DBS banke Suvro Sarkar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading