SAZNAJEMO! Evo kada se nastavlja parnica porodice UBIJENE ADRIANE DUKIĆ: Roditelji nastradale i roditelji Koste Kecmanovića OČI U OČI!

Autor:

Hronika

14.02.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni će imati pravo na odbranu 25. marta.

SAZNAJEMO! Evo kada se nastavlja parnica porodice UBIJENE ADRIANE DUKIĆ: Roditelji nastradale i roditelji Koste Kecmanovića OČI U OČI!

Foto: ST/B. Jovanović/Vladimir Lukić, Printscreen

Kako dnevni list Srpski telegraf i portal Republika saznaju, nastavak suđenja parnice porodice Dukić (roditelji ubijene Adriane) biće 25. marta, gde će biti pozvani Vladimir i Miljana Kecmanović

Podsetimo, danas se nastavlja parnični postupak protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, kao i njihovog maloletnog sina, koji je počinio masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Ovaj postupak je pokrenut po tužbi porodice ubijene devojčice Adriane Dukić, koja je bila u istom odeljenju sa dečakom koji je izvršio zločin.

Na prethodna dva ročišta iznesene su uvodne reči, dok se očekuje da će danas članovi porodice Dukić dati svoje iskaze. Oni su tužili Kecmanoviće, Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" i Republiku Srbiju za nematerijalnu odštetu zbog nanete duševne boli.

Paralelno sa ovim postupkom, održavaju se još dva parnična suđenja. U drugom postupku, tužbu su podneli ukupno 27 članova porodica ostale ubijene dece, kao i čuvara škole Dragana.

Parnični postupak porodice Dukić je odvojen od ostalih, s obzirom na to da su oni prvi podneli predlog za određivanje privremene mere. U odnosu na njihov zahtev, doneto je rešenje zabrane otuđenja imovine Miljane Kecmanović, što ih je zakonski obavezalo da u roku od 30 dana podnesu tužbu. Ova tehnička procedura rezultirala je odvojenim suđenjem.

Na samom početku suđenja, zatraženo je veštačenje cele porodice Kecmanović kako bi se utvrdili odnosi unutar porodice, s obzirom na sumnje u "rđave navike".

Važno je napomenuti da je jedan od tuženih i sam maloletni dečak, iako je to neobično u parničnom postupku. Međutim, u krivičnom postupku, on nije tužen jer u trenutku izvršenja krivičnog dela nije imao 14 godina i nije krivično odgovoran.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
DIJEGO

14.02.2024 17:35

Roditelji Koste Kecmanović su prvenstveno odgovorni, a onda i psiholog i pedagog škole