OVOJ GRUPI RADNIKA ĆE ZARADE BITI VEĆE ZA ČAK 10 PROCENATA! Trenutno se traži NAJBOLJE REŠENJE, a evo od čega zavisi

Autor:

Vesti

22.02.2024

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na inicijativu predsednika Srbije radi se na iznalaženju rešenja za potpisanje novog kolektivnog ugovora i povećanje zarade rudarima za 10 procenata, kaže ministarka.

OVOJ GRUPI RADNIKA ĆE ZARADE BITI VEĆE ZA ČAK 10 PROCENATA! Trenutno se traži NAJBOLJE REŠENJE, a evo od čega zavisi

Foto: shutterstock

asd

Ministarka rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Dubravka Đedović Handanović razgovarala je u sredu sa predstavnicima rukovodstva i sindikata JP PEU „Resavica“ o povećanju zarada rudarima, poboljšanju poslovanja i uslova rada u tom preduzeću.

Đedović Handanović je ocenila da je „Resavica“ značajno preduzeće koje decenijama doprinosi energetskoj bezbednosti Srbije, pre svega kroz proizvodnju visokokvalitetnog uglja u rudnicima ovog sistema.

Prema njenim rečima, na inicijativu predsednika Srbije radi se na iznalaženju rešenja za potpisanje novog kolektivnog ugovora i povećanje zarade rudarima za 10 procenata.

Rad u rudniku je težak i izazovan zbog čega je od velike važnosti da materijalno pomognemo sve one bez kojih ne bi bio moguć napredak i razvoj našeg društva, naglasila je ministarka.

Ona je dodala da je prioritet države da „Resavica“ posluje održivo, da je neophodna modernizacija proizvodnje, povećanje produktivnosti i bezbednosti rada, prenosi Ministarstvo rudarstva i energetike.

DOGOVOREN ZAVRŠETAK SISTEMATIZACIJE

Đedović Handanović je prenela da je na sastanku dogovoreno da se pre isteka postojećeg kolektivnog ugovora završi nova sistematizacija u preduzeću koja će doprineti povećanju efikasnosti i mogućim uštedama.

Unapređenje poslovanja i produktivnosti je najvažniji preduslov kako bi preduzeće funkcionisalo stabilnije i ispunjavalo svoje obaveze na vreme, a „Resavica“, kao i druga preduzeća, mora da unapredi planiranje i postiže bolje rezultate, poručila je ministarka.

Država godinama izdvaja ogromna sredstva, prošle godine je već jednom pronašla način za povećanje plata rudarima, ali je unapređenje poslovanja neophodno radi postizanja veće održivosti ovog preduzeća, zaključila je ona.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading