OTVOREN KONKURS ZA UPIS U VOJNE ŠKOLE: Novčana primanja,smeštaj, uniforma, hrana... - EVO KAKO SVE IZGLEDA!

Autor:

Vesti

16.02.2024

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Školovanje u Medicinskom fakultetu VMA ima strukturu integrisanih akademskih studija u trajanju od šest godina (12 semestara) odnosno 360 ESPB.

OTVOREN KONKURS ZA UPIS U VOJNE ŠKOLE: Novčana primanja,smeštaj, uniforma, hrana... - EVO KAKO SVE IZGLEDA!

Foto: /www.mod.gov.rs/cir

Ministarstvo odbrane Republike Srbije otvorilo je konkurs za upis u vojne škole koji je otvoren do 31. marta 2024. godine. Ovogodišnjim konkursom predviđen je upis 185 budućih kadeta Vojne akademije, 25 kadeta Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, 110 učenika Vojne gimnazije i 75 učenika Srednje stručne vojne škole "1300 kaplara".

Vojna akademija - Školovanje i uslovi upisa

Vojna akademija u predstojećoj školskoj 2024/2025. godini nudi osnovne akademske studije na nekoliko smerova. Pravo da konkurišu za upis osnovnih studija u Vojnoj akademiji imaju mladići i devojke rođeni 2003. godine ili kasnije. Školovanje u Vojnoj akademiji ima strukturu osnovnih akademskih studija prvog stepena u trajanju od četiri godine, što podrazumeva 240 ESPB bodova,piše Kurir.

Medicinski fakultet VMA - Integrisani akademski studiji

Školovanje u Medicinskom fakultetu VMA ima strukturu integrisanih akademskih studija u trajanju od šest godina (12 semestara) odnosno 360 ESPB. Posle završetka školovanja, kadeti stiču visoko obrazovanje i stručno zvanje - doktor medicine, kako je propisano akreditovanim studijskim programom.

Vojna gimnazija - Selekcija i uslovi upisa

Za status učenika Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole "1300 kaplara" u Beogradu pravo prijavljivanja imaju dečaci i devojčice rođeni 2008. godine ili kasnije. Prvi deo selekcije obuhvata psihološku i medicinsko-zdravstvenu procenu. U drugom delu selekcije, kandidati podležu proveri fizičke sposobnosti i proveri znanja iz matematike i srpskog jezika.

Srednja stručna vojna škola "1300 kaplara" - Uslovi i školovanje

Kandidati za upis u Srednju stručnu vojnu školu "1300 kaplara" takođe prolaze dva dela selekcije - psihološku i medicinsko-zdravstvenu procenu i proveru fizičke sposobnosti i znanja iz matematike i fizike. Školovanje u Srednjoj stručnoj vojnoj školi "1300 kaplara", tokom četiri godine, odvija se prema planu i programu Vazduhoplovnotehničkog smera, Jedinice za elektronska dejstva, Telekomunikacija i informatike, ARJ za PVD i smera Vazdušnog osmatranja i javljanja.

Uslovi školovanja i beneficije

Svi učenici i kadeti koji se upišu u vojne škole imaju obezbeđen smeštaj, ishranu, udžbenike, školski pribor, odeću i obuću (uniformu), zdravstvenu zaštitu i novčana primanja u skladu s propisima Ministarstva odbrane Srbije.


Vojne škole Republike Srbije nude vrhunsko obrazovanje, ali i brojne mogućnosti za vannastavne sadržaje i aktivnosti, podstičući razvoj talenata i interesovanja svojih kadeta i učenika. Svi zainteresovani mladići i devojke imaju priliku da se prijave i steknu vrhunsko obrazovanje u vojnim školama, prateći stroge, ali izuzetno važne uslove upisa i školovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading