ŠAMARČINA SRBOMRSCU USRED VAŠINGTONA! Džozef rastavljen na sitne komade

Autor:

Vesti

16.02.2024

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na panelu, održanom u sklopu Molitvenog doručka, čak i američki zvaničnici stali na stranu Srbije

ŠAMARČINA SRBOMRSCU USRED VAŠINGTONA! Džozef rastavljen na sitne komade

Foto: youtube.com/printscreen

Aljbin Kurti, premijer privremenih prištinskih institucija, i njegovi strani mentori (zlo)upotrebljavaju svaku (ne)priliku da napadaju Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.
Jedan takav manevarski udar, koji je predvodio Edvard P. Džozef, osvedočeni albanski lobista, pokušali su da izvedu i usred Vašingtona pre dve sedmice. Tada je u okviru Molitvenog doručka održan politički forum, na kojem je tema bila i zapadni Balkan. Plan da, po već viđenoj matrici, udare drvljem i kamenjem na Srbiju i Vučića kako bi izlobirali poneki poen za Prištinu je, međutim, propao. 

Osim što je bilo uticajnih pojedinaca iz američke administracije koji su pohvalno govorili o Srbiji, što ukazuje na pomak odnosa dve države, naišli su na žestok kontraodgovor srpske delegacije i povukli se. 

- Svi američki zvaničnici, kongresmeni Pit Sešns, Robert Aderholt, pomoćnik zamenika državnog sekretara Naz Durakoglu su se pozitivno izjašnjavali o Srbiji. A onda je reč uzeo Edvard Džozef iz Vilson centra, profesor na Univerzitetu Džon Hopkins i nekadašnji zamenik šefa Misije OEBS na Kosovu, koji je iskoristio priliku da potpuno van konteksta i teme iznosi neke floskule o Srbiji i predsedniku Vučiću - priča sagovornik Srpskog telegrafa i Republike iz diplomatskih krugova koji je prisustvovao i tom formu.  

Ponavljao je priču, kako dodaje, sličnu onoj koju iznose i ostali neskriveni albanski lobisti poput poput analitičara Danijela Servera, tražio kažnjavanje Srbije... Onda je, kako kaže naš sagovornik, usledio hladan tuš za Džozefa. Reagovali su predstavnici srpske delegacije, u kojoj je bio i Vladimir Marinković, osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva: 

- Marinković je uzeo reč i žestoko uzvratio Džozefu, rekavši da je ovaj lobista kosovskih Albanaca, da pokušava da realizuje njihovu i svoju lobističku agendu i da napada predsednika Vučića i na ličnoj osnovi, što jasno govori o tome da je on noćna mora svima onima koji rade protiv interesa Srbije i srpskog naroda.

Američki zvaničnik: Srbija
motor razvoja celog regiona


Tokom boravka u SAD, Marinković je razgovarao sa kongresmenima Aderholtom, Mulinarom, Manom, te senatorom Lankfordom.

Oni su, kako priča za Srpski telegraf i Republiku, izrazili veliko poštovanje prema Srbiji i predsedniku Vučicu, izražavajući nadu da će američka administracija uložiti više napora kako bi se nastavio dijalog i vodila politika bez dvostrukih aršina.

Kao značajan izdvaja i sastanak sa Dejvidom de Falkom, zamenikom pomoćnika američkog ministra trgovine za Evropu i Evroaziju, s kojim je razgovarao zajedno sa Slobodanom Cvetkovićem, ministrom privrede:

- De Falko je govorio o impresijama adminstracije ekonomskim rastom i napredovanjem Srbije i nazvao našu zemlju motorom razvoja celog regiona.

Džozef se, kako dodaje, posle ovih reči povukao i vidno šokiran i ljut žalio pojedinima u okruženju. Očekivao je, uzalud, da ga zaštite američki učesnici skupa.

- Bio je iznenanđen, posramljen argumentima, ali i činjenicom da Srbija nije više ona od pre 10,15 ili 20 godina, a da je Vučić lider koji uživa podršku ogromne većine srpskih građana - objašnjava naš sagovornik. 

Marinković, od kojeg smo zatražili komentar na naša saznanja, potvrđuje da jeste na Džozefove maliciozne i netačne komentare o predsedniku Vučiću i Srbiju žestoko odgovorio: 

- On je u već prepoznatljivom stilu pokušao da optuži Srbiju za izazivanje nestabilnosti u regionu i na taj način izvrši pritisak na adminisitraciju, kongresmene i senatore da prihvate takav narativ. Nisam imao drugog izbora nego da ga nazovem pravim imenom - albanski lobista koji pokušava da implementira lobističku agendu i ukalja ugled predsednika Vučića jer je personifikacija samostalne, dostojanstvene i ekonomski snažne Srbije i ima gotovo plebiscitarnu podršku sopstvenog naroda i pravo da štiti vitalne nacionalne interese.

Zbog takve vrste pritisaka i pokušaja da se oslabi pozicija Vučića i Srbije jako je značajno, kako ističe, da  što više naših ljudi iz političkog života budu prisutni u Vašingtonu kako bi svi oni koji rade protiv naših interesa imali uvek adekvatan i argumentovan odgovor i pomogli u zahtevnom poslu pozicioniranja Srbije u američkim institucijama i javnom mnjenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (4)

Loading
Ana

16.02.2024 19:35

Srbija nije više slaba, već jaka država koja neda na sebe.

Esa

16.02.2024 22:14

KiM je okupiran deo Srbije. Albanci da se povuku u svoju Albaniju.

Ena

16.02.2024 22:32

Svi oni koji lažno optužuju i napadaju Vučića, pre ili kasnije doživeće otrežnjenje i suočavanje sa istinom, kao Džozef.

Nena

17.02.2024 00:30

Drago mi je što je konačno neko zalepio usta Džozefu i rekao onako kako jeste, da Srbija neće da ćuti i da Vučić štiti srpske interese. Albanski lobista se naljutio, ju strašno!