LETOVANJE U GRČKOJ OVE GODINE KOŠTAĆE PAPRENO! Ova stavka i do tri puta skuplja! OGLASIO SE DIREKTOR YUTE I NAJAVIO NOVINE I NA PLAŽAMA!

Autor:

Vesti

11.02.2024

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Govorimo o sobama, odnosno o svima koji borave u tim sobama. Za 10 dana, taj trošak će biti od oko 30 do 100 evra u zavisnosti od smeštaja, rekao je Seničić.

LETOVANJE U GRČKOJ OVE GODINE KOŠTAĆE PAPRENO! Ova stavka i do tri puta skuplja! OGLASIO SE DIREKTOR YUTE I NAJAVIO NOVINE I NA PLAŽAMA!

Foto: shutterstock

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić, izjavio je danas da su ove godine boravišne takse u Grčkoj poskupele, što će uticati na cene smeštaja.

Prema njegovim rečima, najjeftinija taksa za boravak u apartmanima sada iznosi 1.5 evra dnevno, što predstavlja značajno povećanje u odnosu na prethodnu cenu od 50 centi po danu.


Aleksandar Seničić je istakao da će cene hotelskih usluga porasti za iznos koji odgovara povećanju boravišne takse. Tako će boravak u sobama hotela sa dve zvezdice koštati tri evra po osobi dnevno, dok će u hotelima sa pet zvezdica ta cena iznositi 10 evra. Ovo poskupljenje direktno će se odraziti na troškove boravka turista u Grčkoj.

- I do sada smo imali te takse, koje su bile jeftinije negde 50 odsto a negde čak i tri puta. Najjeftinija i dalje ostaje taksa za boravak u apartmanima, koja je do sada bila 50 centi po danu po jednom apartmanu. Bila je dakle pet evra za 10 dana, a sada je evro i po dnevno, znači 15 evra za 10 dana - rekao je Seničić za Jutarnji program RTS-a.

- Govorimo o sobama, odnosno o svima koji borave u tim sobama. Za 10 dana, taj trošak će biti od oko 30 do 100 evra u zavisnosti od hotela - naveo je Seničić.


Kada je reč o novinama na plažama, Seničić je istakao da postoji inicijativa da se promene pravila o korišćenju prostora za peškire, ležaljke i suncobrane. Prema njegovim rečima, moguće je da u Grčkoj više neće biti plaža na kojima je zabranjeno postaviti svoj suncobran i raširiti peškir. Takođe, planira se da polovina površine na većini plaža mora biti dostupna svima, dok će druga polovina moći biti zauzeta objektima poput ležaljki.

Na pitanje da li će nova pravila uticati na porast cena ležaljki, s obzirom na to da će ih biti manje, Seničić je odgovorio da će to zavisiti od poslovne politike. Takođe je naglasio da će novine trebalo da zažive od ove sezone, te da će se pratiti njihov uticaj na cene i usluge na plažama.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading