RISTIĆ NAS PONOVO "BACIO U REBUS" Na pragu smo najavljenog zahlađenja, a onda nam stiže... ŠOK!

Autor:

Vesti

09.02.2024

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas i narednih dana biće toplo za ovo doba godine, tokom dana smena sunca i oblaka, dok će najviša temperatura ići od 15C do 20C.

RISTIĆ NAS PONOVO "BACIO U REBUS" Na pragu smo najavljenog zahlađenja, a onda nam stiže... ŠOK!

Foto: Shuttertsock, Youtube

Direktor "Wheather 2" Ivan Ristić objavio je danas na svom Fejzbuk profilu najnoviju vremensku prognozu, sve do 18. februara, kada je analizirajući svaki naredni dan pred nama, najavio da nam posle zahlađenja koje sleduje, stiže nova promena vremena. 

Njegovu prognozu prenosimo u celosti

Afrički anticiklon, veran pratilac aktuelnih klimatskih promena, sredinom sledeće nedelje ponovo jača iznad većeg dela Evrope donoseći otopljenje topao afrički vazduh, vraća sibirski anticiklon u njegovo izvorište daleko od nas u Sibir.

Nova promena vremena se nazire krajem sledeće nedelje u dane vikenda da li će to vratiti zimu ili ne videćemo.

Danas i narednih dana toplo za ovo doba godine, tokom dana smena sunca i oblaka, najviša temperatura od 15C do 20C. Za vikend uz više oblaka na severu Srbije ponegde slaba kiša, vetar povremeno pojačan jugoistočni tzv topla košava.

Hladni front koji donosi svežiji atlanski vazduh ali i kišu stiže u ponedeljak popodne i uveče, vetar u skretanju na umeren severozapadni. 

U utorak 13. februara svežije pretežno oblačno povremeno sa slabom kišom najviša temperatura od 8C do 12C.

 U sredu, 14. februara prestanak padavina i postepeno razvedravanje prvo na severozapadu zemlje a do kraja dana i u ostalim predelima, najviša temperatura bez bitnije promene. 

U četvrtak i petak, 15. i 16. februara za dane praznika pretežno sunčano i toplo za ovo doba godine sa maksimalnim temperaturama od 10C do 15C, u petak ponegde i preko 15C. 

Za sledeći vikend 17. i 18. februara stiže nova promena vremena...

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading