ŠTA SE OVDE DESILO?! Otišao u Ameriku i razboleo se - Kada mu je stigao račun za pregled grla, poželeo da počupa kosu sa glave! EVO O KOJOJ CIFRI SE RADI!

Autor:

Vesti

04.02.2024

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Andrejevo iskustvo nas podseća na rizike koji mogu nastati prilikom traženja medicinske pomoći u stranoj zemlji.

ŠTA SE OVDE DESILO?! Otišao u Ameriku i razboleo se - Kada mu je stigao račun za pregled grla, poželeo da počupa kosu sa glave! EVO O KOJOJ CIFRI SE RADI!

Foto: Shutterstock

Jedno od najvećih iznenađenja kada se putuje u stranu zemlju jeste trošak lekarske pomoći, a to je na svojoj koži osetio i Andrej iz Hrvatske.

Na svom Tiktok profilu podelio je svoje iskustvo sa pregledom kod američkog ORL specijaliste koji ga je koštao čak 2.500 dolara. Andrej je izrazio šok zbog visokog računa koji mu je stigao pet meseci nakon pregleda i postavio pitanje - da li da plati ili ne.


Neplanirani troškovi zbog zdravstvene nege u inostranstvu

Andrejevo iskustvo nas podseća na rizike koji mogu nastati prilikom traženja medicinske pomoći u stranoj zemlji. Iako je otišao kod lekara zbog upale grla, nesvesno se našao suočen sa ogromnim finansijskim izazovom. Ovaj primer jasno ilustruje koliko je važno biti informisan o troškovima zdravstvene nege u inostranstvu pre nego što pristupite lečenju.

 

 


Problemi sa osiguranjem i neočekivani računi

Andrej je istakao da je bio uveren da je pokriven osiguranjem kao student na programu, ali se ipak suočio sa neočekivano visokim računom. Čak je i pre pregleda više puta proverio da li osiguranje pokriva troškove, ali se ispostavilo da to nije bio slučaj. Ovo iskustvo nas podseća da se uvek treba dodatno informisati o detaljima pokrivenosti osiguranja pre nego što potražimo medicinsku pomoć u inostranstvu.

Razmišljanja o plaćanju računa i saveti iz zajednice

Andrejevo pitanje da li da plati ili ne, izazvalo je različite reakcije u komentarima. Dok su ga neki savetovali da obavezno plati račun, drugi su izneli svoja iskustva ulaska u Ameriku uprkos dugovanjima. Ovo nas navodi na razmišljanje o posledicama neplaćenih računa za zdravstvenu negu u inostranstvu i mogućim rešenjima za ovakve situacije.


Andrejevo iskustvo sa neočekivano visokim računom za medicinski pregled u Ameriki nas podseća da je važno biti informisan o troškovima zdravstvene nege u stranoj zemlji. Kroz njegovo iskustvo, možemo se podsetiti važnosti detaljnog istraživanja osiguranja pre putovanja, kao i razmišljanja o mogućim posledicama neplaćenih računa za medicinsku pomoć u inostranstvu.

 

 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading