STIŽE NOVA NOVČANA POMOĆ! Evo ko na nju ima pravo! DELI SE MILION DINARA!

Autor:

Vesti

03.02.2024

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavnom odlukom Privremenog organa grada, granica za dobijanje podrške putem VTO je pomerena sa 45 na 47 godina za žene koje nisu navršile tu starosnu granicu u momentu podnošenja zahteva.

STIŽE NOVA NOVČANA POMOĆ! Evo ko na nju ima pravo! DELI SE MILION DINARA!

Foto: Shutterstock

Grad Loznica je objavio javni poziv za naknadu troškova za vantelesnu oplodnju (VTO) za period januar - mart sa ciljem pružanja podrške punoletnim i poslovno sposobnim ženama i muškarcima, kao i ženama bez partnera koje žele da ostvare pravo na roditeljstvo. Ova inicijativa ima za cilj podsticanje rađanja i povećanje nataliteta u gradu Loznici.


Grad je izdvojio milion dinara za ovu svrhu, a maksimalan iznos po zahtevu za naknadu troškova VTO iznosi 350.000 dinara. Nakon odobrenja prava na naknadu troškova VTO, novac će biti prenet na račun podnosioca zahteva u roku od sedam dana.


Nedavnom odlukom Privremenog organa grada, granica za dobijanje podrške putem VTO je pomerena sa 45 na 47 godina za žene koje nisu navršile tu starosnu granicu u momentu podnošenja zahteva. Takođe, novost je i da podršku više ne mogu dobiti samo bračni ili vanbračni parovi, već i žene bez partnera koje mogu sada da podnesu zahtev samostalno.

Ove mere podrške u Loznici se odnose na osobe koje ne ispunjavaju uslove za uključivanje u program VTO na teret Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja (RFZO). Na taj način, Grad Loznica pruža dodatnu podršku osobama koje žele da ostvare svoje pravo na roditeljstvo putem vantelesne oplodnje.

Ovim javnim pozivom, Grad Loznica iskazuje svoju posvećenost podršci porodicama i naporima za povećanje nataliteta, pružajući finansijsku podršku osobama koje se suočavaju sa izazovima u ostvarivanju svoje želje za roditeljstvom.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading