KAKAV JE VAŠ STAV?! Student seo u kafić, naručio kafu, izvadio skriptu, a onda... ŠOK! Prišla mu konobarica i zbog ove stvari ga MOMENTALNO IZBACILA !

Autor:

Vesti

03.02.2024

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova situacija izazvala je različite reakcije kod korisnika društvenih mreža, od ljutnje do saosećanja sa studentom.

KAKAV JE VAŠ STAV?! Student seo u kafić, naručio kafu, izvadio skriptu, a onda... ŠOK! Prišla mu konobarica i zbog ove stvari ga MOMENTALNO IZBACILA !

Foto: shutterstock,Printscreen/Reddit

Foto: Printscreen/Reddit

Ispovest

 

Jedan student nedavno je doživeo neprijatnost u jednom kafiću u centru Beograda kada je odlučio da naruči kafu i sedne da uči.

Na njegovo iznenađenje, konobarica mu je saopštila da je učenje zabranjeno u tom lokalu. Iako je bio zbunjen, nije pružao otpor, ali ga je zanimalo koja je logika iza takve odluke.



Reakcije korisnika mreže

Ova situacija izazvala je različite reakcije kod korisnika društvenih mreža, od ljutnje do saosećanja sa studentom. Bilo je i onih koji su podelili svoja slična iskustva u drugim kafićima. Komentari su se kretali od ironičnih do podržavajućih, pokazujući različite stavove o ovom pitanju.

Zabrana učenja u kafićima

Jedan korisnik mreže, koji je ranije radio kao konobar, objasnio je razloge zbog kojih sve više kafića zabranjuje učenje ili dugotrajno zauzimanje stolova. Njegovo iskustvo pokazuje da su neki kafići doneli takve mere zbog prekomernog zauzimanja prostora od strane studenata koji tu provode sate uz minimalnu potrošnju. Ovaj primer ilustruje kako takve odluke mogu uticati na poslovanje kafića i prihode zaposlenih.

Republika

Foto: Shutterstock

Kafić

 

"Fora je jer im dolaze studenti i sede pet sati i popiju jednu kafu", "Ja sam pre ne znam koliko godina dok sam radio taj posao bukvalno naterao gazdu da pristane na to da jurim studente koji dođu da uče, jer sam skontao da se nakupilo masa njih. Dođu, svako uzme po kafu, zauzmu pola lokala i sede celo popodne. Hoće vodu, 'daj vode, daj vode, prazni piksle, daj vode', ma m*rš bre, idite kući, u čitaonicu. Kako smo krenuli da branimo to za par meseci se digao promet za 30 posto, a samim tim i moja lična zarada, tako da kapiram skroz lokale koji to rade. Jedan lik koji uči nije problem, njih 20 je druga priča", pojašnjeno je u komentarima.

 

"Zamisli vide ga drugi pa i oni počnu da uče! Kraj sveta kakav poznajemo", "E ovo je susramlje!","Svašta ćeš danas da čuješ", "Isto mi se desilo u jednom drugom kafiću", "Ništa novo, postoje i oni u kojima su zabranjeni laptopovi", pisali su oni u komentarima.



Ovaj slučaj baca svetlo na sukob između potreba studenata za prostorom za učenje i poslovnih interesa kafića. Dok jedan student može biti dobrodošao, veći broj njih može biti izazov za poslovanje. Ovo pitanje postavlja pitanje ravnoteže između pružanja usluga i održavanja profitabilnosti poslovanja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading