"REKLI SU MI DA SE ZAGRCNULA TOKOM DOHRANJIVANJA..." Jeziva priča iz dečije klinike u Nišu: Beba se rodila potpuno zdrava, ali onda su usledile KOMPLIKACIJE

Autor:

Vesti

26.01.2024

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potresna ispovest mlade majke koja je ostala bez deteta.

"REKLI SU MI DA SE ZAGRCNULA TOKOM DOHRANJIVANJA..." Jeziva priča iz dečije klinike u Nišu: Beba se rodila potpuno zdrava, ali onda su usledile KOMPLIKACIJE

Foto: Shutterstock

doktor

Slučaj Marice Mihajlović, koja je doživela akušersko nasilje u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, uz gubitak bebe, izazvao je veliku zabrinutost u celoj Srbiji.

Problematika je bila toliko ozbiljna da je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio Maricu Mihajlović i njenog supruga.

- Mnogo mi je žao i teško što ste prošli kroz sve to. Znam da ste vi od početka tražili carski rez. Dete da vratimo ne možemo, ali možemo sebe da menjamo. Nadam se da će vaša ispovest i sve na šta ste nas upozorili biti signal da ljudi koji rade sa majkama i decom da veću pažnju usmere ka životima koji su nam najvažniji. Hvala vam na hrabrosti - rekao je Vučić prilikom susreta.

Podsećamo, Marica Mihajlović je celu situaciju iznela putem svog Fejsbuk profila, podstičući i druge žene da podele svoje teške priče iz porodilišta. Ispovesti su se nizale...

Jedna od najnovijih potresnih priča pojavila se na Fejsbuk stranici "НишНоћу". Žena koja se porodila u Nišu iznela je svoje iskustvo, prenosi Srbija danas.

- Beba je rođena zdrava u 35+5 nedelji, mada je cela trudnoća bila rizičnija zbog skraćenog grlića. Beba je inače dobro napredovala, ali nakon porođaja su se pojavili problemi - započinje ispovest.

Objašnjava da je bebu dobila u ponoć, ali da su joj je doneli tek posle 18 časova. Sve je bilo u redu, beba je sisala, primala dohranu, ali nakon nekog vremena postala je žutkasta, spavala više, pa su je odneli na fototerapiju.

Nakon nekoliko sati, stigla je informacija da se beba gušila tokom dohrane, dobila je temperaturu i da će je prebaciti na Dečiju kliniku gde će imati bolje terapije.

Međutim, nakon petnaestak minuta stigli su katastrofalni rezultati - pronađen je strani sadržaj (mleko) u plućima bebe, a kasnije su otkrili tešku infekciju pluća. Uprkos naporima lekara, beba je preminula nakon dvadeset i četiri sata provedenih na Dečijoj klinici.

Iako je beba rođena potpuno zdrava, infekcija je izazvala ozbiljne komplikacije koje nisu mogle biti rešene, ostavljajući porodicu u tuzi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading