"URADILI SU MI CARSKI REZ - IZAŠLA SAM SA SEPSOM I POCEPANIM CRVEIMA" Ispovest porodilje Tamare ledi krv u žilama - Babica mi je rekla "USTA TE NISU BOLELA KAD SI IH RADILA, A OVO TE BOLI"

Autor:

Vesti

03.02.2024

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ranu mi tri dana nisu previli, rekla je Tamara.

"URADILI SU MI CARSKI REZ - IZAŠLA SAM SA SEPSOM I POCEPANIM CRVEIMA" Ispovest porodilje Tamare ledi krv u žilama -  Babica mi je rekla "USTA TE NISU BOLELA KAD SI IH RADILA, A OVO TE BOLI"

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@novojutro3986

Porođaj Tamare Zarić (27) iz Gornjeg Milanovca, u februaru 2022. godine, pretvorio se u borbu na život i smrt.

Osim toga što je pretrpela nasilje na porođaju, Tamara je i nakon porođaja prošla kroz pakao, usled stravičnih posledica carskog reza. Naime, lekari na Klinici za ginekologiju u bolnici u Gornjem Milanovcu, probušili su joj debelo crevo, oštetili tanko i, kako kaže, izazvali sepsu, usled koje je jedva ostala živa.

- Sve je počelo pre 2 godine kada sam otišla na porođaj. Uredna trudnoća, u terminu. Kada sam otišla da se porodim, ja psihički nisam mogla da podnesem te bolove, tražila sam carski rez. Doktor koji je bio u smeni nije to hteo da radi, ja sam onda pozvala mog doktora koji je vodio trudnoću koji mi je rekao da moram da idem na carski rez i da će to javiti dežurnom - priča ova mlada devojka - priseća se Tamara.

Republika

Foto: pixabay.com

Porođaj

 


Kako kaže, agonija je trajala celu noć. Trpela je nepodnošljive bolove, ali i uvrede.

- Babica koja je bila tu rekla mi je "a usta te nisu bolela kad si radila, a boli te porođaj". Ja sa britkog jezika inače, i tom momentu sam ostala u šoku i bez reči. Oni su me odveli, porodili. Ali samo da naglasim, kako nema lifta, morate da povedete dva muška člana porodice da vas prenesu do porođajne sale koja je u prizemlju i nazad. Oštetili su mi tanko crevo na porođaju i pokidali debelo crevo, nisam sigurna ni kako su uspeli to da urade. Ja nisam mogla doći sebi od bolova i šoka. Gušila sam se. Oni su mi gurali kiseonik. Tog dana se uopšte ne sećam - priča Tamara.

Krvna slika je ukazivala da postoji neki problem, ali lekari nisu mogli da uoče koji tačno.


- Sutradan su mi izvadili krv, rekli su mi da je jako loša krvna slika, CRP je bio 350 a granica je 5. Htela sam da odem iz bolnice, pozvala sam muža da dođe po mene, a sestra mi je rekla "šta si ti, romkinja, pa da bežiš?". Otišla sam kući ne znajući šta mi se dešava. Ranu mi tri dana nisu previli - rekla je Tamara Zarić.

Tamarino stanje se sve više pogoršavalo. Vratili su je u bolnicu, na odeljenje ginekologije, ali opet nisu mogli da daju tačnu dijagnozu.

- Načelnik dolazi, pritiska mi stomak i kaže da su mi se svezala creva. Poslao me je da me snime. Nakon što je pogledao snimak, rekao je da je sve u redu. Dalje su mi dali klizmu, koja služi da se ispere debelo crevo. Kako ga je ona ubrizgavala, to je sve išlo u stomak jer je debelo crevo bilo pocepano - kaže Tamara.

Tamaru su onda hitno poslali za UKC Kragujevac.

- Na prvom pregledu nisu mogli da provale šta se dešava, onda je došao načelnik hirurgije i po ustima je video da ja imam sepsu i odmah me je odveo na operaciju. Ispričao mi je tada da mi je pocepano debelo crevo, da je oštećeno tanko. Imala sam kesu na stomaku, crevo je bilo sprovedeno napolje. Nosila sam tu kesu šest meseci i to je najgori period u mom životu. Dete je hvala Bogu zdravo i dobro je, ali da li ću opet ostajati trudna, plašim se - ispričala je Tamara gostujući na Pink TV. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
lala

03.02.2024 14:20

Strasno , prestrasno sta se radi !!! Pa onda radjaj , kako , gde ?!