VAŽNA POMOĆ DRŽAVE: Usvojena Uredba o subvencionisanoj kupovini električnih vozila

Autor:

Vesti

01.02.2024

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravo na subvenciju mogu da ostvare fizička lica, preduzetnici i pravna lica, a zahtevi se podnose Ministarstvu zaključno sa 31. oktobrom tekuće godine.

VAŽNA POMOĆ DRŽAVE: Usvojena Uredba o subvencionisanoj kupovini električnih vozila

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka Irena Vujović na konferenciji Look up

Uredba o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine novih vozila na električni pogon usvojena je danas na sednici Vlade Republike Srbije, a Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo je u te svrhe 170 miliona dinara.

Pravo na subvenciju mogu da ostvare fizička lica, preduzetnici i pravna lica, a zahtevi se podnose Ministarstvu zaključno sa 31. oktobrom tekuće godine.  

- Kao jednu od mera države za unapređenje kvaliteta vazduha i životne sredine, Ministarstvo koje vodim obezbedilo je sredstva za podršku kupovini električnih vozila. Sredstva koja smo namenili za 2024. godinu biće dodeljena prema pristiglim, urednim zahtevima građana i privrede, sve dok se ne utroši ukupan iznos ili najkasnije do 31. oktobra. Ukoliko se pokaže da interesovanje građana i privrede znatno premašuje opredeljen iznos, mi ćemo se potruditi da obezbedimo dodatna sredstva za subvencije za kupovinu novih električnih vozila - rekla je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Uredbom koja je danas usvojena predviđena je podrška za kupovinu više vrsta električnih vozila. Građani i pravna lica koji žele da ostvare pravo na subvencionisanu kupovinu električnog mopeda ili lakog tricikla, mogu da računaju na podršku od 250 evra u dinarskoj protivvrednosti.  Za kupovinu električnih motocikala, motocikala sa bočnim sedištem, teških tricikala, lakih i teških četvorocikala, predviđena je podrška u iznosu od 500 evra. Najveći iznos subvencije dostupan je za električna putnička vozila sa najviše devet mesta za sedenje i električna teretna vozila čija je najveća dozvoljena masa do 3,5 tone, i kreće se iznosu od 5.000 evra.

Više informacija dostupno je na veb sajtu Ministarstva: www.ekologija.gov.rs

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading