SLEDE TRI POMOĆI OD DRŽAVE! Evo KOJA grupa građana može da očekuje novac i kako se prijaviti!

Autor:

Vesti

27.01.2024

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kisić je navela da Ministarstvo ima i organizacionu jedinicu čiji je rad usmeren ka poboljšanju kvaliteta članova porodice sa retkim bolestima.

SLEDE TRI POMOĆI OD DRŽAVE! Evo KOJA grupa građana može da očekuje novac i kako se prijaviti!

Foto: Shutterstock

Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju, istakla je da je trenutna pronatalitetna politika izuzetno snažna, kao i posvećenost brizi o porodici.

Dodala je da će od ponedeljka biti dostupan obrazac i uputstva na zvaničnom sajtu Ministarstva, pružajući detaljne smernice o tome kako osobe koje boluju od retkih bolesti mogu podneti zahtev i ostvariti pravo na finansijsku podršku, prenosi Blic.

On je istakla da na sajtu Ministarstva postoji obrazac pomoću kojeg se vrši prijava.

Na portalu će biti obrazac i uputstva na koji način će se aplicirati za vrstu finansijske podrške i evo već u narednim danima nadamo se da će ovakva vrsta podrške da se realizuje u najvećem broju slučajeva - rekla je Kisić.

Kisić je navela da Ministarstvo ima i organizacionu jedinicu čiji je rad usmeren ka poboljšanju kvaliteta članova porodice sa retkim bolestima.

- Uz direktnu podršku predsednika Aleksandra Vučića, država će pružiti podršku tim ljudima tako što će porodice imati pravo na finansijsku podršku od 25.000 dinara, dobiće i vaučere od 35.000 dinara za apoteke za suplemente, kao i vaučere za rehabilitaciju od 50.000 dinara - rekla je Kisić i dodala da je ta podrška porodicama od velikog značaja.

Draga deco, poštovani roditelji i predstavnici udruženja, hvala vam na prilici da razgovaramo i sagledamo sve probleme i muke sa kojima se suočavate. Gledaćemo da pomognemo što je moguće više i našoj deci i svim ljudima koji boluju od retkih bolesti. Srbija će imati sve potrebne lekove, a lično ću da se založim i borim da naša deca i bolesni dobiju što je moguće više i da pokažemo najveću mogući brigu o ljudima - rekao Aleksandar Vučić.

(Blic)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading