PRAVE LAŽNE NALOGE SPC NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Hitno se oglasila Informativna služba!

Autor:

Vesti

31.01.2024

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takođe, na istoj medijskoj platformi postoji lažni nalog Novina Srpske Patrijaršije "Pravoslavlje" pod korisničkim imenom.

PRAVE LAŽNE NALOGE SPC NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Hitno se oglasila Informativna služba!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Informativna služba Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštila je danas da postoji više naloga na medijskim platformama Facebook, Instagram i Iks preko kojih određena lica vrše krivično delo prevare, lažnog predstavljanja i neovlašćenog korišćenja imena, grba i drugih zvaničnih znakova i obeležja SPC.

- Najčešće se radi o krivičnim delima kojima se radi nanošenja štete SPC, zloupotrebljava ime Njenog poglavara, Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija. Postoje i zloupotrebe naziva i medijskih sadržaja crkvenih službenih i javnih glasila - navodi se u saopštenju. 

Dodaje se da se tako, bez znanja i odobrenja, odnosno blagoslova, bilo koga u Srpskoj Patrijaršiji na medijskoj platformi Iks duži vremenski period postoji nalog "Crkveni glasnik" pod korisničkim imenom @CrkveniGlasnik koji ima jasnu nameru da se predstavi kao "Glasnik", službeni list SPC.  

Takođe, na istoj medijskoj platformi postoji lažni nalog Novina Srpske Patrijaršije "Pravoslavlje" pod korisničkim imenom @PravoslavljeSPC. 

- Ni jedan zvanični organ niti lice u SPC ne zna koje je lice i sa kakvim krajnjim ciljem pokrenulo i uređuje odnosne lažne naloge. Imamo obavezu da, s tim u vezi, podsetimo da Informativna služba SPC vodi i uređuje zvanične naloge Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija na medijskim platformama Facebook i Instagram - navodi se u saopštenju. 

Dodaje se da je Informativna služba SPC nedavno otvorila svoj zvanični nalog na platformi X(ranije Twiter) pod korisničkim imenom @Infosluzbaspc na linku https://twitter.com/Infosluzbaspc. 

Takođe, navodi se da novine Srpske Patrijaršije „Pravoslavlje“, pored štampanog izdanja, trenutno imaju samo zvaničnu internet prezentaciju na adresi https://pravoslavlje.spc.rs/, dok službeni list "Glasnik" izlazi samo u štampanom izdanju.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading