DA LI BISTE IMALI ŽELUDAC ZA OVAKO NEŠTO? Srbi su navikli da se goste jagnjetinom i svinjetinom, a u jednoj zemlji je MESO OD OVE ŽIVOTINJE specijalitet!

Autor: D.B.

Vesti

30.01.2024

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogima se smuči pri samoj pomisli da jedu ovo meso.

DA LI BISTE IMALI ŽELUDAC ZA OVAKO NEŠTO? Srbi su navikli da se goste jagnjetinom i svinjetinom, a u jednoj zemlji je MESO OD OVE ŽIVOTINJE specijalitet!

Foto: Tanjug/AP

Veliki izbor mesa u marketima

Meso kengura, nacionalno jelo Australije, privlači pažnju širom sveta, ali i izaziva podeljene reakcije. Sa nižim sadržajem masti i više proteina od mnogih drugih vrsta mesa, kengur je postao popularan izbor za ishranu u Australiji, ali i izvan njenih granica.

Kulinarstvo kengura: tradicija i inovacija

U Australiji se meso kengura priprema na različite načine, od prženja celog mesa sa kožom, preko isečenih odrezaka do kobasica. Ova raznovrsnost u pripremi omogućava da se meso kengura prilagodi različitim ukusima i preferencijama, što dodatno doprinosi njegovoj popularnosti.

Legalnost i kontroverze

Iako je konzumacija mesa kengura legalna u Australiji i Evropi, situacija je drugačija u Sjedinjenim Američkim Državama. Zbog statusa kengura kao "ugrožene vrste" i nedostatka odobrenja za klanje životinja koje je izdala USDA, meso kengura nije legalno za ljudsku ishranu u SAD-u. Ova kontroverza izaziva različite reakcije i postavlja pitanje etičkog aspekta konzumiranja mesa u današnjem društvu.

Tržište mesa kengura

Meso kengura je dostupno na tržištu, kako u Australiji tako i u drugim zemljama poput Belgije, gde se prvi put izvezlo 1959. godine. Cene mesa kengura variraju, a kilogram ovog mesa na pijaci "Queen Victoria Market" iznosi oko 1.770 dinara, dok se u Australiji može naći i po ceni od 24,99 AUD. Ova raznovrsnost u ponudi omogućava da se meso kengura prilagodi različitim budžetima i potrebama potrošača.


Meso kengura, sa svojim specifičnim karakteristikama i kontroverzama oko legalnosti, nastavlja da intrigira ljude širom sveta. Dok neki uživaju u njegovom ukusu i hranljivim svojstvima, drugi postavljaju pitanja o održivosti i etici konzumiranja ovog mesa. Bez obzira na stavove, meso kengura ostaje zanimljiv i neobičan deo međunarodne kulinarstičke scene.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading