"OVAKVA GUŽVA JE BILA SAMO ZA VREME RATA" Ispred Crkve Svete Trojice u Beogradu OD RANOG JUTRA OGROMNE GUŽVE: Vernici došli da se poklone Ikoni Majke Božije umekšanje zlih srca! (FOTO)

Autor: D.B. /T.J.

Vesti

25.01.2024

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa portala "Republika" nalazi se na licu mesta.

"OVAKVA GUŽVA JE BILA SAMO ZA VREME RATA" Ispred Crkve Svete Trojice u Beogradu OD RANOG JUTRA OGROMNE GUŽVE: Vernici došli da se poklone Ikoni Majke Božije umekšanje zlih srca! (FOTO)

Foto: Branimir Brana Jovanovic

Danas, u Crkvi Svete Trojice u Beogradu stvoren je red vernika, dugačak par stotina metara do ulaza u hram Ruske pravoslavne crkve.

Vernici su došli da se poklone Ikoni Majke Božije umekšanje zlih srca, koja je juče stigla iz Moskve u Srbiju u organizaciji fondacije Svetog Romana iz Moskve.

Ova ikona prikazuje Presvetu Bogorodicu bez Bogomladenca sa sedam strela koje bodu njeno srce, a smatra se da vernici ako je dotaknu ne odlaze bez blagodatne pomoći i zastupništva Majke Božije.


Čudesna ikona sa smirnom sličnom soku četinarskog drva

Komisija za naučno proučavanje čudesnih pojava Moskovske patrijaršije je, u okviru svojih ispitivanja, sa ikone uzela smirnu i utvrdila da je njen sastav sličan soku koji luči neko četinarsko drvo iz toplijih krajeva.

Ovo otkriće je izazvalo dodatno interesovanje vernika i postalo je tema mnogobrojnih razgovora među njima.

Red vernika sve do Takovske ulice
 

Red vernika ispred crkve se proteže sve do Takovske ulice, a mnogi Beograđani su prilazili vernicima u koloni da pitaju šta se čeka. Ovaj prizor privlači pažnju i izaziva interesovanje kako vernika, tako i šire javnosti.

Kako naša novinarka Republike javlja sa lica mesta, ispred crkve nalazi se preko 1.000 vernika. 

- Redovi ispred crkve su ovakvi samo za velike praznike, ovako nije bilo od rata još - navela je jedna vernica koja u ovu crkvu redovno dolazi. 

Ikona Majke Božije umekšanje zlih srca će nakon Beograda putovati u Zrenjanin, pa u Niš, gde će i dalje privlačiti pažnju i vernika i znatiželjnika.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading