BEOGRAĐANI KLEČE PRED OVOM SVETINJOM! Ovu ČUDOTVORNU ikonu stručnjaci su proglasili ŽIVOM, evo šta je RAZLOG!

Autor:

Vesti

24.01.2024

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liturgiju povodom dolaska ikone služio je otac Vitalije Tarasjev, a ikona će biti dostupna vernicima danas i sutra.

BEOGRAĐANI KLEČE PRED OVOM SVETINJOM! Ovu ČUDOTVORNU ikonu stručnjaci su proglasili ŽIVOM, evo šta je RAZLOG!

Foto: Printscreen/YOUTUBE.COM/TV HRAM

Danas je u crkvi Svete Trojice na Tašmajdanu u Beogradu stigla čudotvorna ikona Majke Božije "Umekšanje zlih srca", prenosi RTRS.

Ova svetinja Ruske pravoslavne crkve, koja već 24 godine mirotoči, izaziva veliko interesovanje vernika širom sveta. Liturgiju povodom dolaska ikone služio je otac Vitalije Tarasjev, a ikona će biti dostupna vernicima danas i sutra.

Čudesna ikona koja čini čuda

Ikona prikazuje Presvetu Bogorodicu bez Bogomladenca sa sedam strela koji bodu njeno srce. Vernici veruju da ako je dotaknu, neće otići bez blagodatne pomoći i zastupništva Majke Božije. Komisija za naučno proučavanje čudesnih pojava Moskovske patrijaršije utvrdila je da je ikona "živa" i da mirotoči već 24 godine.

Takođe, sa ikone je uzeta smirna, a analizom je utvrđeno da je njen sastav sličan soku koji luči neko četinarsko drvo iz toplijih krajeva, prenosi RTRS.

Putovanje ikone kroz Srbiju

Planirano je da ikona poseti Hram Pokrova Presvete Bogorodice u Petrovaradinu, a potom će biti izložena u manastiru Svete Melanije Rimljanke u Zrenjaninu, u Eparhiji banatskoj. Nakon toga, ikona će blagosloviti jug Srbije, posebno grad Niš, gde će vernici imati priliku da joj se poklone u manastiru Prepodobnog Romana. Ovo je velika prilika za vernike u Srbiji da se poklone ovoj svetinji i dožive njen blagotvorni uticaj.

Dolazak čudotvorne ikone Majke Božije "Umekšanje zlih srca" predstavlja značajan događaj za pravoslavne vernike u Srbiji, pružajući im priliku da se približe svojoj veri i dožive čuda koja se pripisuju ovoj svetinji. Njeno prisustvo u Srbiji budi veliko interesovanje i vernici sa nestrpljenjem očekuju da dožive blagodatnu pomoć i zastupništvo Majke Božije.

(RTRS)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading