PROPLAKALA IKONA BOGORODICE SA HRISTOM U SVETINJI U ŽARKOVU! Ovako nešto se NIKAD ne dešava slučajno, Beograđanka prisustvovala SVETOM trenutku! (VIDEO)

Autor:

Vesti

19.01.2024

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je saopštila ova devojka, snimak je nastao u crkvi u beogradskom naselju Žarkovo.

PROPLAKALA IKONA BOGORODICE SA HRISTOM U SVETINJI U ŽARKOVU! Ovako nešto se NIKAD ne dešava slučajno, Beograđanka prisustvovala SVETOM trenutku! (VIDEO)

Foto: Printscreen/X/Verouciteljka

Zamislimo se nad sobom, svojom porodicom i srpskim narodom, jer se ovakva čuda nikada ne dešavaju slučajno, poručila je Beograđanka koja se na društvenim mrežama predstavlja kao Veroučiteljka, uz snimak ikone Bogorodice sa Hristom, iz čijih očiju teku prave suze.

Kako je saopštila ova devojka, snimak je nastao u crkvi u beogradskom naselju Žarkovo.

Ikone su oduvek bile te koje imaju neku specifičnu moć, a verujuć narod u Srbiji u sve većem broju posećuje srpske svetinje, naročito ukoliko je neka posebna isceliteljska moć vezana za neku od njih.

Podsetimo, ekipa našeg portala posetila je nedavno manastir Tumane, nadomak Golupca, u kom se, pored moštiju Svetog Zosima Tumanskog i Svetog Jakova, nalazi i čudotvorna ikona Bogorodice Kurskaje. 

Ikona Bogorodice Kurskaje iz 17. veka priziva sebi reku poklonika.

Republika

Foto: Nemanja Pančić

Ikona Bogorodice Kurskaje

Prema rečima monaha manastira Tumane, ikona je u Srbiju prvo stigla u manastir Miljkovo, zajedno sa igumanom arhimandritom Afronzijem, koji je bio iz Opinske pustinje. U Tumane 1936. dolazi Luka Graljonov, ruski iguman. Budući da je stigao sa mnogobrojnom bratijom, u kojoj su uz Ruse bili i Srbi, njegov dolazak smatra se prekretnicom, jer se tada ovaj manastir i obnavlja. 

Malo poznata činjenica je da neko vreme ova svetinja bila jedno od blaga čuvanih na dvoru Romanovih u Sankt Peterburgu. 

Mihailo Maksimović, u narodu poznatiji kao Sveti Jovan Šangajski, kasnije osniva rusku zagraničku crkvu u Americi. Njegov pradeda, rodom iz okoline Leskovca, kao mitropolit je u seobi otišao u Rusiju, za vreme Katarine Velike. 

Foto: ST/Nemanja Pančić

Iguman manastira Tumane, Dimitrije Plećević

Najveća svetinja u ovom manastiru je čudotvorna ikona Presvete Bogorodice koju su ovde doneli ruski monasi. Proslavlja se mnogim znamenjima i čudesima - govori za Republiku iguman manastira Tumane Dimitrije Plećević i dodaje: 

Ovde reka vernika teče svakodnevno. Verujuć narod u njoj traži isceljenje, utehu i milost Božju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading