EVO KAKO NAJBRŽE ODLEDITI AUTOMOBIL! Ovih par stvari je krucijalno uraditi pre paljenja motora - ovako ćete sačuvati auto!

Autor:

Vesti

20.01.2024

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa par dobrih trikova automobil će biti otporan na mraz.

EVO KAKO NAJBRŽE ODLEDITI AUTOMOBIL! Ovih par stvari je krucijalno uraditi pre paljenja motora - ovako ćete sačuvati auto!

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Dolaskom hladnih dana i mrazeva, vozači se suočavaju s ključnim izazovom - odleđivanjem zaleđenih automobila u jutarnjim satima. Pored negativnog uticaja zime na vozilo, vozače takođe čeka izazovno jutro u nastojanju da brzo i bezbedno krenu na put. Evo nekoliko saveta kako efikasno odleđivati automobil tokom zimskih meseci:

Očistite sneg i led sa automobila: Očistite sneg i led sa celog automobila, posebno s krova kako biste izbegli opasnost od pada snega na vetrobransko staklo tokom vožnje. Ako nemate garažu, razmislite o upotrebi cerade za pokrivanje vozila.

Odleđivanje brave i vrata: Ako je brava zaleđena, upotrebite upaljač da zagrejete ključ i lagano ga okrenite u bravi. Alternativno, možete koristiti sredstva za odleđivanje ili toplu vodu. Preventivno, možete koristiti WD-40 za bravljenje i glicerin za premazivanje kedera kako biste izbegli zamrzavanje vrata.

Pažljivo odleđivanje vetrobranskog stakla: Koristite sredstvo za brzo odleđivanje stakla kako biste olakšali proces čišćenja leda i snega sa vetrobranskog stakla. Ova sredstva su pristupačna i mogu trajati tokom cele zime.

Oprez sa zaleđenim brisačima: Ne koristite brisače dok potpuno ne odleđujete šoferšajbnu kako biste izbegli oštećenje metlica ili elektromotora brisača.

Foto: Shutterstock

Čišćenje automobila

Prevencija za zaleđene retrovizore: Umotajte retrovizore folijom ili plastičnom kesom kako biste ih zaštitili od leda.

Zagrevanje unutrašnjosti automobila: Startujte automobil i uključite ventilaciju na maksimum, usmeravajući je prema vetrobranskom staklu kako biste ubrzali proces odleđivanja i zagrejali kabinu.

Zamagljena stakla sa unutrašnje strane: Redovno čistite stakla s obe strane i koristite sredstvo protiv magljenja kako biste održali vidljivost.

Zaleđeno zadnje staklo: Uključite grejač zadnjeg stakla kako biste efikasno odledili i odmaglili zadnje staklo.

Napominjemo da je strpljenje ključno u zimskim uslovima, i primenom ovih saveta možete olakšati proces odleđivanja i sačuvati sigurnost na putu.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading