VAŽNO ZA GRAĐANE: Sva domaćinstva će dobiti poštom decembarske račune za struju - Evo do kada treba da ih platite!

Autor: D.B.

Vesti

16.01.2024

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Elektroprivrede Srbije su istakli da će omogućiti svim kupcima da na vreme prime svoje račune za električnu energiju, čime se osigurava da svi imaju priliku da izmire svoje finansijske obaveze pre isteka roka za plaćanje.

VAŽNO ZA GRAĐANE: Sva domaćinstva će dobiti poštom decembarske račune za struju - Evo do kada treba da ih platite!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ, Shutterstock

Elektroprivreda Srbije je započela proces dostave računa za električnu energiju za decembar 2023. godine, sa rokom plaćanja do 29. januara 2024. godine. Ovaj proces je pokrenut kako bi se omogućilo svim kupcima da blagovremeno dobiju svoje račune i izmire svoje obaveze u predviđenom roku.

Problemi sa uvidom u račune elektronskim putem

Zbog problema sa uvidom u račune elektronskim putem, Elektroprivreda Srbije je preduzela korake kako bi omogućila svim kupcima da dobiju račune na vreme. Ovo je posebno značajno zbog nedavnog hakerskog napada koji je zadesio EPS-ov IT sistem, usled čega je sistem bio van funkcije. Iako se sistem postepeno vraća u funkciju, građani koji su navikli da plaćaju račune elektronski, trenutno nisu u mogućnosti da pristupe informacijama o svojoj potrošnji, te će svi dobiti papirne račune.

Reakcija Elektroprivrede Srbije

Iz Elektroprivrede Srbije su istakli da će omogućiti svim kupcima da na vreme prime svoje račune za električnu energiju, čime se osigurava da svi imaju priliku da izmire svoje finansijske obaveze pre isteka roka za plaćanje. Ova reakcija naglašava posvećenost EPS-a u održavanju stabilnosti i pružanju podrške svojim potrošačima čak i u vanrednim okolnostima.

Ova situacija takođe ukazuje na značaj sigurnosti i zaštite IT sistema, posebno u sektoru koji je od vitalnog značaja za svakodnevno funkcionisanje društva. EPS preduzima mere kako bi osigurao da se ovakvi incidenti ne ponove i da se očuva integritet sistema za isporuku električne energije.

Uzimajući u obzir sve navedeno, važno je da građani prate informacije od EPS-a kako bi bili u toku sa daljim razvojem situacije i na vreme izmirili svoje finansijske obaveze.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading