MILOŠ I STEFAN STOJANOVIĆ I OVE GODINE DOŠLI PO BADNJAK, NE PLAŠE SE: Život je pobedio, ostajemo na svom ognjištu

Autor:

Vesti

06.01.2024

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvanaestogodišnji Stefan Stojanović prvi je posekao Badnjak, poštujući tradiciju i običaje, a potom mu se pridružio i Miloš.

MILOŠ I STEFAN STOJANOVIĆ I OVE GODINE DOŠLI PO BADNJAK, NE PLAŠE SE: Život je pobedio, ostajemo na svom ognjištu

Foto: youtube.com/Kosovo Online

Stefan i Miloš Stojanović, kao i njihova porodica, zajedno sa predsednikom opštine Štrpce Daliborom Jevtićem, danas su otišli po Badnjak, uprkos prošlogodišnjem napadu na njih. Ova hrabra odluka je poslala snažnu poruku odlučnosti i vere u bolju budućnost.

Dvanaestogodišnji Stefan Stojanović prvi je posekao Badnjak, poštujući tradiciju i običaje, a potom mu se pridružio i Miloš. Iako je prošle godine bio ranjen na današnji dan, Miloš ističe važnost proslave ovog praznika i odlučnost da se isti proslavi kako dolikuje.

Predsednik opštine Štrpce, Dalibor Jevtić, čestitao je praznik i istakao da je odlazak po Badnjak bio simboličan čin koji šalje snažnu poruku o opstanku i miru. On je naglasio važnost zajedništva i odlučnost da se živi u miru, bez obzira na prepreke.

- Ne znam ni ja kako ću izdržati današnji dan, ali hvala Bogu deca su dobro i to je najbitnije - kaže Zorica za "Novosti", dok je gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić opomenuo da se i za ovaj Božić Srbi u Štrpcu i na Kosovu i Metohiji kao narod osećaju nezaštićeno u pravnom smislu, jer nekažnjavanje Albanca koji je pucao na Stefana i Miloša ukazuje i dovoljno opisuje situaciju u kojoj kao narod živi.

 

Foto: youtube.com/Kosovo Online

 

 


Jevtić je takođe istakao da je prva beba rođena ove godine na Kosovu i Metohiji upravo iz opštine Štrpce i sela Gotovuše. Ovo je simbol nade i novog života, nakon teških događaja prethodne godine, i predstavlja početak nove, bolje ere za ovu zajednicu.

U seču Badnjaka danas su se uključili i igrači vaterpolo kluba "Tašmajdan" iz Beograda, koji su izrazili oduševljenje atmosferom i porukom mira koja je poslata ovim činom. Trener kluba, Dražen Rajković, istakao je prijatno iznenađenje atmosferom i podrškom koju su doživeli.

Unatoč prošlogodišnjem napadu, Stefan i Miloš Stojanović su hrabro otišli po Badnjak, šaljući snažnu poruku opstanka, mira i vere u bolju budućnost. Njihova odlučnost i podrška koju su dobili od lokalne zajednice, kao i gostiju iz Beograda, predstavljaju simbol nade i jedinstva u teškim vremenima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading