STANODAVAC SLAO LASCIVNE PORUKE, NJIH BAŠ BRIGA: Devojka tvrdi da "City expert" ne radi profesionalno

Autor:

Vesti

03.01.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbili da joj vrate depozit, iako je iz stana, ne svojom krivicom, morala navrat-nanos da pobegne.

STANODAVAC SLAO LASCIVNE PORUKE, NJIH BAŠ BRIGA: Devojka tvrdi da "City expert" ne radi profesionalno

Foto: Republika, Printscreen

Beograđanka Katarina Božović podelila je na društvenim mrežama svoje iskustvo sa stanodavcem iz pakla, koji je nakon nekoliko razmenjenih poruka vezano za sam stan, prvo počeo navalentno da joj se udvara, da bi je na kraju vređao ne birajući reči.

Kako je navela u objavi, ona je stan našla preko agencije "City expert", koja je specijalizovana upravo za izdavanje nekretnina, i u početku je sve bilo normalno. Problem sa stanodavcem R. D. počeo je kada su joj od njega stigle poruke u kojima on poručuje da mu se ona sviđa, a potom i s jasnom seksualnom konotacijom. To je trajalo dva dana.

Tada se obratila agenciji "City expert", tražeći od njih zaštitu. Ispostaviće se uzalud...

SKRINŠOTOVI

Kako se vidi na skrinšotovima prepiske, R. D. preko Vajbera 20. decembra započeo je spornu komunikaciju s Katarinom.

- Mačko, moš me okreneš? Jako sam te zgotivio zato što deluješ pošteno i odgovorno. Zato što si naivna, poštena i odgovorna, nemoj da budeš fulja molim te i onda ti i ja možemo da se dogovorimo. Ja sam isto obrazovan, videla si. Dobro si čeljade, nemoj da se gagiraš, sviđaš mi se! Da nisi vaspitana... Ljubi te brat - glasila je poruka koju je Katarina primila 20 decembra.

Ubrzo mu je uputila i odgovor u kojem je napisala: "Da sam fulja, ne bih živela u suterenu Pozdrav."

R. D. ta poruka je očigledno izbacila iz takta, te je pokazao pravo lice.

- Duvaj ga šabanko, u suterenu ćeš izgrmeti da se ne lažemo - napisao je, a nakon što se devojka oglasila porukom da će sutra pričati, započela je nova serija poruka.

Između ostalog, stanodavac joj je napisao:

- Dobro si stvorenje, drži do sebe i ne petljaj se s lažnim mangupima koji kad je frka pale. Jer (trebalo bi, naravno, da piše je l', pošto se u prethodnoj poruci hvalio da je obrazovan, ali nije to tema, prim. aut.) ti jasno? Pričaćemo. Ja volim takve devojke kao što si ti, neiskvarene. Pozdrav. Kada ti odgovara sutra da banem da iznesem krevet?

Sudeći prema datumu u zaglavlju poruka, Katarina je sutradan rešila da se iseli iz stana, o čemu je obavestila i agenciju preko koje je našla stan. Tom prilikom je od agencije "City expert" zatražila da joj vrate depozit budući da je, prema njenim rečima, stanodavac bio taj koji je svojim neprikladnim ponašanjem prekršio ugovor. Takođe, zamolila ih je da R. D. vrate ključeve od stana jer ne želi više nikad da se vidi s njim.

U prilogu im je navela da je stan nakon selidbe slikala i da u njemu nema oštećenja.

Nakon toga, usledio je odgovor agencije koja je, uz izvinjenje što je imala neprijatno iskustvo, napisala da, nažalost, ne može da joj vrati depozit. Što se tiče vraćanja ključeva, njoj je savetovano da se čuje sa stanodavcem, ali i da se obrati nadležnim organima.

NA MREŽAMA

Čuvši to, Katarina je odlučila da podnese tužbu i protiv stanodavca i protiv agencije, a cela priča je završila i na društvenim mrežama. Prema njenim rečima, isti stanodavac je navodno nastavio da se oglašava preko njih.

- Pre mesec dana sam se uselila u stan na Karaburmi, međutim, pre par dana vlasnik stana R. D. počeo je da mi šalje neprimerene poruke, nakon čega sam se obratila agenciji preko koje sam našla stan - "City expert", koja nije htela da odreaguje. Iz stana sam se iselila istog dana, a stan se ponovo iznajmljuje preko iste agencije. Ovim putem bih želela da upozorim devojke da obrate pažnju i zaobiđu ovaj stan i agenciju koja ne reaguje na kršenje ugovora i uznemiravanje stanara od zakupodavca, te nastavlja saradnju s istim - navodi se u objavi Katarine Božović.

Odgovor agencije "City expert": Mi samo posredujemo

Povodom informacija koje su se pojavile na društvenim mrežama i medijskim portalima da je zakupodavac pisao neprimerene poruke zakupcu, kompanija "City expert" želi da zvanično razjasni svoju poziciju. Primarna naša delatnost, kao agencije za nekretnine, jeste posredovanje između zakupca i zakupodavca. Budući da se naša delatnost isključivo fokusira na posredovanje, naša osnovna obaveza kao posrednika je uspostavljanje veze između gorepomenutih strana i ovaj pristup uspešno primenjujemo dugi niz godina. Nažalost, nismo zakonski ovlašćeni da se mešamo u ličnu komunikaciju između stanara i stanodavca nakon potpisivanja ugovora. Mada delimo razumevanje prema izraženim zabrinutostima, pripisivanje krivice našoj agenciji, shodno našoj delatnosti, u ovom kontekstu nije opravdano. Sa etičkog i moralnog stanovišta, jedini korak koji smo mogli da preduzmemo u tom trenutku bio je da sugerišemo zakupcu da se obrati nadležnim organima.

U skladu sa nastalom situacijom, reagovali smo i onemogućili zakupodavcu da svoju nekretninu dalje oglašava na našem portalu. Nakon što smo postigli komunikaciju s uključenim stranama, nismo uspeli u potpunosti da aktivno učestvujemo u finalnom rešavanju problema.

Zašto devojci makar nisu vratili depozit, kao što vidite, nisu ni pomenuli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading