MILOŠA IZ BEOGRADA MAJSTOR OJADIO ZA 300 EVRA! Našao ga po preporuci, a on ga prevario i više se ne javlja!

Autor:

Vesti

13.12.2023

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Taman dok sam popušio cigaru sišao je, pozvonio na vrata i rekao da je sve završio. Pošto je bilo rano jutro, pomislio sam da je čovek profesionalac i da je brzo uradio, ne sluteći da sam prevaren, kaže Milivojević.

MILOŠA IZ BEOGRADA MAJSTOR OJADIO ZA 300 EVRA! Našao ga po preporuci, a on ga prevario i više se ne javlja!

Foto: pixabay.com

Miloš Milivojević iz Beograda je postao žrtva prevaranta koji se predstavio kao majstor za popravke na krovu. Problemi sa prokišnjavanjem na terasi doveli su Milivojevića u situaciju da angažuje majstora, koga su mu, što je najgore, preporučili poznanici.

Međutim, Miloš je za samo pet minuta ostao bez 300 evra, a problem mu nije bio rešen.

- Godinama imam problem sa prokišnjavanjem vode na terasi. Iako je "zatvorena", tačnije zastakljena i urađena PVC stolarija, pošto sam na poslednjem spratu, iznad mene je ravna ploča, nije klasičan krov, a oluk koji ide iznad moje terase je pukao. Pokušao sam problem da rešim na sastancima kućnog saveta, ali pošto se ništa nije rešilo, našao sam majstora. I tu sam napravio kobnu grešku! - počinje priču za Alo Miloš.

"Majstor" je tvrdio da je za mali prostor poput Milivojevićeve terase potrebno malo materijala, te je zatražio 300 evra, od kojih je 150 bio navodno za materijal, a drugih 150 za ruke, uz "specijalnu cenu". 

- Čovek se popeo se na krov, pogledao terasu, vratio se i rekao da za malu terasu ne treba mnogo materijala, da je uzeo mere i da će uraditi okapnicu i da će sve srediti. Dao sam mu 300 evra, koliko je i tražio - priča dalje Miloš.

Posle sedam dana majstor se pojavio, kako je rekao, da bi završio posao.

Zadržao se celih pet minuta na krovu i rekao Milošu da je problem rešen.

- Taman dok sam popušio cigaru sišao je, pozvonio na vrata i rekao da je sve završio. Pošto je bilo rano jutro, pomislio sam da je čovek profesionalac i da je brzo uradio, jer se zaista ne razumem, niti treba da se razumem u to, angažovao sam čoveka koji zna. Pola sata kasnije mi je prošlo kroz glavu kako je moguće da je tako brzo završeno. Popeo sam se na krov i video da je sve isto kao što je bilo - priča i dalje ne verujući šta mu se desilo.

Shvatio je da je prevaren i da je "majstor" iskoristio njegovo nepoznavanje situacije. Ovaj slučaj jasno pokazuje koliko je važno biti oprezan prilikom angažovanja majstora i tražiti ugovor ili predračun kako bi se osigurala zaštita od prevara.

- Kako mi je neko ispričao, jedna predsednica kućnog saveta angažovala je "nadzirača" kada su imali popravku na krovu koji je proveravao da li je posao urađen jer su imali iskustvo da ih je majstor prevario, a morali su da plate popravku koja se nije desila. Tada mi je ro bilo smešno, međutim, sada sam shvatio da je to neophodno - kaže Miloš koji je majstora više puta zvao, ali mu se ovaj nikad nije javio na telefon.

Bonus video


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading