NOVI "VELJA PEČENJARA" HARA BEOGRADOM! Dvojnik prepisuje scenario -" kartica ne prolazi, dete mu je bolesno", PA TRAŽI NOVAC OD PROLAZNIKA! (VIDEO)

Autor:

Vesti

23.11.2023

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada već svima poznati prevarant Velja pečenjara izgleda da je dobio prepisivača i naslednika na našim drumovima.

NOVI "VELJA PEČENJARA" HARA BEOGRADOM! Dvojnik prepisuje scenario -" kartica ne prolazi, dete mu je bolesno", PA TRAŽI NOVAC OD PROLAZNIKA! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd

Ovaj novi bira prometan deo auto-puta, pa zaustavlja automobile kod Laste. Moli za pomoć, jer je navodno ostao i bez novca i telefona, a mora da ide u Urgentni centar gde ima bolesnog člana porodice.

- Svi znamo za lika koji je "vlasnik pečenjare" i traži novac uz priču da je ostao bez goriva... E, pojavio se još jedan lik. Konkretno kod Laste je zaustavljao automobile. Meni je prosuo priču da mu je otac u urgentnom, kartica mu ne prolazi, zaboravio je i telefon, uostalom čuje se sve na snimku auto kamere. Mom drugaru koji je prošao pola sata kasnije je rekao da mu je dete u urgentnom. Da znaju ljudi - da ne nasedaju - piše u objavi na Instagram stranici serbialive_beograd.

 

 

- Mi smo stali da pomognemo u nevolji, tako smo vaspitani, e sad što zbog takvih prevaranata treba 2 x da razmislimo da li ćemo nekome da stanemo na putu, to je druga stvar. Meni je bio smešan i posle druge rečenice sam ga provalio i častio što me je nasmejao, ali neko će mu dati poslednji dinar jer ko se normalan ne bi sažalio na tu priču oko bolesnog člana porodice i malera da ti nestane goriva - dodao je autor.

Podsećamo i na priču o Velji pečenjari, sada već poznatom na teritoriji prestonice. Predstavljao bi se kao privatni preduzetnik, vlasnik pečenjare, koji je zaboravio kod kuće novčanik sa parama i dokumentima, a pošto je baš sada ostao bez goriva, potrebna mu je sitna pozajmica, od nekoliko hiljada dinara, kako bi napunio rezervoar i došao do kuće. 

Takođe, pružao je prevarenim osobama osećaj sigurnosti. Davao je broj telefona, dopuštao da mu se zapišu tablice i obećavao zauzvrat kilo-dva pečenja. Novac vrlo često niko ne bi video više, ali ima slučajeva gde je, nakon reagovanja medija, dobrim ljudima novac ipak uplaćen.

Inače, slična prevara je primećena ranije u Beogradu kada su lažni stranciu, često Arapi, na putu tražili pomoć oko popravke pokvarenog automobila. U zamenu za nekoliko hiljada dinara davao bi masivne komade zlata, za koje bi se kasnije ispostavilo da je bižuterija.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading