VELJA PEČENJARA OPET HARA GRADOM! Traži novac za gorivo, jer je zaboravio karticu, pa vas opelješi na brzaka!

Autor:

Vesti

06.11.2023

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velja Pečenjara, popularni prevarant u Beogradu, ponovo vara građane na staru "foru".

VELJA PEČENJARA OPET HARA GRADOM! Traži novac za gorivo, jer je zaboravio karticu, pa vas opelješi na brzaka!

Foto: shutterstock

Kako navodi jedan Beograđanin, on je sada viđen na pumpi kod aerodroma.

- Samo da javim da je jutros na pumpi kod aerodroma viđen poznati Velja pečenjara. Vozi crni BMW X5 BG tablice. Traži pare za gorivo, navodno je zaboravio karticu, a ko mu pomogne ima od njega jagnje - navodi se u objavi.

Da podsetim, i ranije su mediji više puta izveštavali o muškarcu koji saleće vozače i traži pozajmicu za gorivo u iznosu od tri do pet hiljada dinara. Kako ne bi izazvao sumnju, često je prilazio vozačima luksuznih automobila poput "Audi", "BMW", "Porsche" i "Volkswagen", uvek izgledajući izuzetno pristojno, obučen u lepu garderobu.

Nekoliko osoba koje su bile prevarene potvrdilo je ovu informaciju za medije.

Prevarant, koji se predstavljao kao Velja Pečenjara, od nekih ljudi je čak tražio njihove podatke kako bi navodno vratio novac koji je prevarom uzimao. Međutim, uplate su retko stizale. 

Veljina "šema prevare"

Predstavljao bi se kao privatni preduzetnik, vlasnik pečenjare, koji je zaboravio kod kuće novčanik sa parama i dokumentima, a pošto je baš sada ostao bez goriva, potrebna mu je sitna pozajmica, od nekoliko hiljada dinara, kako bi napunio rezervoar i došao do kuće.

Takođe, pružao je prevarenim osobama osećaj sigurnosti. Davao je broj telefona, dopuštao da mu se zapišu tablice i obećavao zauzvrat kilo-dva pečenja.

Inače, slična prevara je primećena ranije u Beogradu kada su lažni stranciu, često Arapi, na putu tražili pomoć oko popravke pokvarenog automobila. U zamenu za nekoliko hiljada dinara davao bi masivne komade zlata, za koje bi se kasnije ispostavilo da je bižuterija.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading