OD OVOG ZANATA ZGRĆU MILIONE: OVAKO vračare i proroci OBMANJUJU narod, a bogate se na tuđoj nesreći!

Autor:

Vesti

21.10.2023

23:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre više od mesec dana, Srbija je bila svedok neočekivanog događaja kada je smederevska policija privela osobu koja se predstavljala kao vidovita Marijela.

OD OVOG ZANATA ZGRĆU MILIONE: OVAKO vračare i proroci OBMANJUJU narod, a bogate se na tuđoj nesreći!

Foto: Shutterstock

Slučaj tri Leskovčanke koje su se našle pod lupom tužilaštva zbog sumnje da su varajući ljude da će im skinuti "crnu magiju" repovima od guštera i zmijskim jajima, nudile usluge vračara, nažalost samo je jedan u nizu u Srbiji.

Lakoverni građani, uglavnom unesrećeni ili stariji ljudi, neretko postaju žrtve ovakvih prevaranata, a širok je spektar alata kojima se služe kako bi "izvukli" novac.

Tri mlade žene iz Leskovca, u dobi od 21, 23 i 24 godine, koje dolaze iz naselja Sahat Mala, su završile iza rešetaka nakon što je otkriveno da su prikupile 3,5 miliona dinara od svojih klijenata tvrdeći da su u mogućnosti da uklone "crnu magiju" koja ih je, kako su tvrdile, pogađala. Vođa ovog obmanjujućeg tima bila je M.A. (24), koja je, između ostalog, koristila repove guštera i zmijska jaja kao "alate" za svoj rad. Priznale su da su iskoristile poverenje svojih klijenata tokom poseta njihovim stanovima za druge, nepoštene svrhe.

Foto: Profimedia

Vradžbine

- Informasile smo se ko i sa kim živi u bogatim pomoravskim kućama. Do informacija smo dolazile tokom prodaje noževa i drugih sitnica za pokućanstvo… Naše „stranke“ sam ubeđivala tako što sam sa isčupanim repom od živog guštera isterivala zle sile sa deviza i nakita na stolu, a ritual sam završavala tako što sam o čelo razbijala zmijsko jaje koje bi takođe kanulo na novce - ispričala je tokom istrage M. A.

Prevarant sa nadimkom “Vidovita Marijela“

Pre više od mesec dana, Srbija je bila svedok neočekivanog događaja kada je smederevska policija privela osobu koja se predstavljala kao vidovita Marijela. Međutim, kasnije se otkrilo da iza tog imena stoji muškarac D. N. (26). Žena je postala njegova žrtva kada ju je prevario tvrdnjom da je njenog sina zadesila crna magija koju mora odstraniti. Nakon toga, pod izgovorom da su joj potrebne za uklanjanje "crne magije," od nje je prisvojio dragocenosti u vrednosti od 120.000 dinara.

Ovaj slučaj ilustruje kako i lažni vidovnjaci i prevaranti prate trendove i napuštaju tradicionalne metode privlačenja žrtava. Naime, društvene mreže su postale poprište brojnih profila vidovnjaka, čarobnjaka, vračara, gatara i proroka. Upotrebom tih platformi, osobe poput "vidovite Marijele" ostvaruju kontakt sa potencijalnim žrtvama, a ova priča je samo jedan od mnogih sličnih slučajeva. U većini slučajeva, ljudi u nevolji bi se obraćali ovim profilima, opisivali svoje probleme i onda bi dobijali uputstva, slično kao što se desilo sa "Marijelom".

- Ima dvojicu sinova, jedan je zadovoljan, a drugi konstantno depresivan i nesrećan zbog ljubavnih problema. Uplašena za njegovo zdravlje, žena je tražila svakojake načine da mu pomogne, pa je tako, u novembru pre skoro tri godine, naletela na oglas preko društvenih mreža. Tamo je navedeno da: Ukoliko ste nesrećni i ne možete da pronađete ljubav, pozovite me i ispričajte mi problem, i recite mi šta želite i očekujete od ljubavi, a ja ću Vam pomoću mojih moćnih ljubavnih rituala ispuniti najveće želje. Nemoćna majka je prihvatila i da proba na taj način da pomogne sinu - navode beogradski mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading