VOZAČI, UKOLIKO SE SPREMATE ZA PUT - VODITE RAČUNA! AMSS uputio važno upozorenje: Na putevima širom Srbije prisutna MAGLA - Vožnju prilagodite saobraćajnim propisima

Autor: D.B.

Vesti

01.01.2024

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

AMSS savetuje dodatni oprez u vožnji.

VOZAČI, UKOLIKO SE SPREMATE ZA PUT - VODITE RAČUNA! AMSS uputio važno upozorenje: Na putevima širom Srbije prisutna MAGLA - Vožnju prilagodite saobraćajnim propisima

Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ nr

Na deonici od tunela Manajle do petlje Vladičin Han, vozači se suočavaju sa izuzetno niskom vidljivošću usled pojave magle. Ova nepogoda smanjuje vidljivost na samo 50 do 100 metara, što predstavlja ozbiljan izazov za sve učesnike u saobraćaju. Situacija nije mnogo bolja ni na auto-putu E-761, gde magla takođe pravi probleme vozačima na deonici Pojate - Koševi, smanjujući vidljivost na samo 100 metara. Ovakvi uslovi zahtevaju poseban oprez i prilagođavanje brzine kretanja vozila.

Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom

Pored problema sa maglom, vozači teretnih vozila moraju da se suoče sa zabranom kretanja na određenim putnim pravcima. Naime, šlepere i kamione sa prikolicom zabranjeno je koristiti na putevima II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik, II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica, II A-210 Kopaonik - Rudnica i II A-211 Kopaonik - Jaram. Ova ograničenja predstavljaju dodatni izazov za prevoz robe i tereta, te će vozači morati da pronađu alternative kako bi se pridržavali propisa.

Ovo su aktuelne informacije koje su danas saopštili JP "Putevi Srbije", a vozače pozivamo na dodatan oprez i poštovanje saobraćajnih propisa kako bi bezbedno stigli na svoje odredište.

Budite odgovorni, i vodite računa o sebi, a onda i o drugima kako ih ne biste doveli u opasnost. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading