JUČE SE KOLONAMA VOZILA NIJE NAZIRAO KRAJ, DANAS NEMA ŽIVE DUŠE NA RAMPAMA! Nerealna scena na autoputu Miloš Veliki! (FOTO)

Autor:

Vesti

31.12.2023

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi Srbi koji su negde hteli izgleda da su otputovali juče.

JUČE SE KOLONAMA VOZILA NIJE NAZIRAO KRAJ, DANAS NEMA ŽIVE DUŠE NA RAMPAMA! Nerealna scena na autoputu Miloš Veliki! (FOTO)

Foto: RINA

Ako je suditi po slikama koje stižu sa auto-puta Miloš Veliki svi koji su planirali negde otputovati za praznike to su učinili juče, jer danas na deonici od Beograda do Čačka nema ni najmanje gužve, prođe tek po neki automobil.

- Ovo je odlično, za sat vemena smo došli iz Beograda, a idemo za Zlatibor. Naši prijatelji koji otišli juče putovali su satima - kaže za RINU Siniša Nikolić iz Beograda.

Za razliku od juče, kada je pojačan intenzitet saobraćaja bio prisutan duž čitave Jadranske magistrale i na graničnim prelazima, na Dobrakovu i Gostunu danas se na prelaz u Crnu Goru čeka samo nekoliko minuta.

Gužve su na graničnim prelazima uobičajene, ali izgleda da su ovoga puta svi koji su planirali da ''pobegnu'' negde za praznike, na vreme predvideli čekanja, te ranije obavili to.

Podsetimo, samo od početka ove godine uhvaćeno je 23.000 bahatih vozača, koji su procesuirani, otkriva u razgovoru za Republiku Dejan Stević, potpukovnik Uprave saobraćajne policije.

Na pitanje koliko su presretači, koji se od 2008. godine nalaze na ulicama Srbije, doprineli tome da se smanji broj saobraćajnih nezgoda, Stević za naš portal ističe:

Moram da napomenem da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije nekako pionirski iznelo taj zadatak što se tiče presretača, u smislu da smo mi u regionu negde među prvima počeli presretače da stavljamo na ulice, da nabavljamo ovu vrstu vozila i, naravno, njihov uticaj na bezbednost je nesumnjiv. Presretači su, da kažem, najoperativniji deo Uprave saobraćajne policije, u smislu da su to neobeležena vozila, izgledaju kao svaki drugi automobil u saobraćaju, i to im daje jednu vrstu prednosti u odnosu na ostala policijska vozila jer praktično se nalaze tamo gde ih najmanje očekuju oni koji prave prekršaje - kazao je Dejan Stević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading