NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM TOKOM PRAZNIKA: Očekuje se da kroz naplatnu stanicu Beograd prođe 110.000 vozila

Autor:

Vesti

29.12.2023

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako bi se vozilima omogućio nesmetan prolazak, Putevi Srbije su intenzivirali rad na naplatnim stanicama.

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM TOKOM PRAZNIKA: Očekuje se da kroz naplatnu stanicu Beograd prođe 110.000 vozila

Foto: ST/Nemanja Pančić

Javno preduzeće "Putevi Srbije" spremno dočekuje pojačan intenzitet saobraćaja na srpskim autoputevima tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Očekuje se da će samo kroz naplatnu stanicu Beograd tokom predstojećeg vikenda proći oko 110.000 vozila u oba smera, što je za oko 6 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Kako bi se vozilima omogućio nesmetan prolazak, Putevi Srbije su intenzivirali rad na naplatnim stanicama. Povećan je broj inkasanata, a svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze. Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP), koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja. Trenutno je u upotrebi oko 765.000 uređaja za elektronsku naplatu putarine, a u 2023.g. 45% od ukupnog prometa vozila činile su transakcije izvršene TAG uređajima.

Kako bi se vozilima omogućio nesmetan prolazak, Putevi Srbije su intenzivirali rad na naplatnim stanicama, povećali broj inkasanata i svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze - navodi se u saopštenju Puteva Srbije. 

JP „Putevi Srbije” apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu. Takođe, ističu važnost vožnje bez dejstva alkohola, kako ne bi ugrozili svoj život i živote drugih.

Sve u svemu, Putevi Srbije su spremni da se suoče sa povećanim intenzitetom saobraćaja tokom praznične sezone i preduzimaju odgovarajuće mere kako bi omogućili nesmetan prolazak vozila kroz naplatne stanice. Elektronska naplata putarine sve više postaje popularna, pružajući vozačima brži i jeftiniji način plaćanja putarine. Važno je da vozači budu odgovorni i poštuju saobraćajna pravila kako bi doprineli bezbednosti na putevima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading