SJAJNE VESTI ZA NEKOLIKO GRUPA GRAĐANA SRBIJE! Država opet deli pomoć od 10.000 dinara: Na listi penzioneri, studenti, nezaposleni... PROVERITE DA LI STE I VI MEĐU NJIMA!

Autor: D.B.

Vesti

28.12.2023

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepe vesti stužu za nekoliko grupa građana.

SJAJNE VESTI ZA NEKOLIKO GRUPA GRAĐANA SRBIJE! Država opet deli pomoć od 10.000 dinara: Na listi penzioneri, studenti, nezaposleni... PROVERITE DA LI STE I VI MEĐU NJIMA!

Foto: Shutterstock

U jeku pandemije, kada je putovanje postalo luksuz za mnoge ljude širom sveta, Srbija je odlučila da nastavi sa svojom inicijativom dodele vaučera za odmor. Međutim, ove godine vaučeri će imati duplo veću vrednost nego prethodnih godina, što je izazvalo oduševljenje među građanima. To znači da će svaki vaučer vredeti 10.000 dinara, umesto prethodnih 5.000 dinara.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, istakao je da je povećanje vrednosti vaučera veoma važno za penzionere, studente, nezaposlene i ostale građane sa skromnijim primanjima. Ovo će omogućiti mnogim ljudima da iskoriste besplatne vaučere i provedu odmor u nekoj od srpskih banja ili turističkih centara.

Novost - mogućnost konkurencije za radno angažovana lica

Nova promena u ovogodišnjem programu je mogućnost konkurencije za radno angažovana lica čija primanja ne prelaze iznos od 80.000 dinara mesečno, umesto prethodne granice od 70.000 dinara. Ova odluka otvara vrata novim grupama ljudi da se prijave i iskoriste vaučere za odmor.

Pravo na vaučere za odmor imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, ratni vojni invalidi, studenti, kao i radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 80.000 dinara mesečno. Ovo otvara mogućnost za različite društvene grupe da iskoriste benefite ovog programa.

Vaučeri za odmor mogu se koristiti za usluge smeštaja u trajanju od najmanje pet noćenja, u ugostiteljskim objektima van mesta prebivališta korisnika vaučera. Ovo pruža mogućnost da građani istraže lepote Srbije i uživaju u različitim turističkim destinacijama.

Popunjena prijava i prateća dokumentacija podnose se na šalterima Pošte Srbije, a prijavljenim građanima koji su stekli pravo na vaučer resorno Ministarstvo turizma i omladine, vaučere dostavlja preko pošte na kućnu adresu. Neophodna dokumentacija varira u zavisnosti od statusa korisnika vaučera, ali uključuje ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava.

Ove godine, vaučeri za odmor donose novu nadu i priliku za mnoge ljude da iskuse lepote Srbije na jedan poseban način. S obzirom na trenutnu situaciju, ovo je potez koji će mnogima pružiti potrebno osveženje i mogućnost za opuštanje i uživanje.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading