NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM! Evo kakvo je stanje na graničnim prelazima ovog jutra: Svi koji planiraju odlazak u inostranstvo OVO MORAJU DA ZNAJU

Autor: D.B.

Vesti

28.12.2023

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velike su gužve tokom praznika na granicama širom zemlje.

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM! Evo kakvo je stanje na graničnim prelazima ovog jutra: Svi koji planiraju odlazak u inostranstvo OVO MORAJU DA ZNAJU

Foto: Printscreen/ AMSS

Sa dolaskom novogodišnjih i božićnih praznika, saobraćaj na autoputevima i glavnim putnim pravcima u Srbiji postaje sve gušći. Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorava da su veće gužve prisutne i unutar gradova, te vozače savetuje da budu oprezni, tolerantni i da izbegavaju nervozu tokom dužeg vremena putovanja.

Očekuje se pojačan saobraćaj i na graničnim prelazima, posebno vikendom. Radno vreme pojedinih prelaza sa Mađarskom je produženo, pa tako Bački Vinogradi rade od 7 do 22 časa, dok je prelaz Bajmok otvoren čak do ponoći.

Prema informacijama Uprave granične policije, jutros nema zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima u Srbiji, ali se na teretnim terminalima prelaza Batrovci, na izlazu iz zemlje, čeka pet sati, saopštilo je jutros JP Putevi Srbije.

Na osnovu Izveštaja Štaba zimske službe, saopšteno je da su jutros najopterećeniji putni pravci I prioriteta održavanja prohodni i bez snega. Državni putevi II prioriteta održavanja su takođe prohodni, dok se na ostalim putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi nalaze vlažni, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice.

Na autoputu I A reda broj 4, na deonici pt Bela Palanka - GP SRB/BUG (Gradina), primetna je magla i smanjena vidljivost na 50-100m. Takođe, na autoputu I A reda broj 1, na deonici tunel Manajle - pt Vranje, takođe ima magle i vidljivost je smanjena na 100m.


Zbog najavljenih niskih temperatura, postoji mogućnost pojave poledice, naročito u jutarnjim i večernjim satima, kao i na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i putnih objekata. Takođe, vozače upozoravaju da postoji mogućnost pojave magle na putevima, naročito na deonicama duž rečnih tokova, kotlina, klisura i putnih objekata preko reka.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading